İYİ Parti ittifaktan ayrılacak mı?

İYİ Parti ittifaktan ayrılacak mı?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin geride kalmasının ardından şimdi gözler 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin geride kalmasının ardından şimdi gözler 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde ağır darbe alan Millet İttifakı’nın geleceği tartışma konusu olurken, CHP içerisinde başlayan ‘Değişim’ hareketi ile sancılı bir sürece girildi.

BİLECİK'TE İTTİFAKIN DURUMU NE OLACAK?

İYİ Parti’de gerçekleşen kongrede yeniden güven tazeleyen genel başkan Meral Akşener, kongrede yaptığı konuşmayla CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na ağır ithamlarda bulundu. Bunun üzerine İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndan ayrılabileceği gündeme geldi. Bir süredir soğumaya bırakılan bu gündem yeniden ısınmaya başladı.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, yerel seçimlere parti olarak tek başlarına girecekmiş gibi hazırlandıklarını, her ilde ve ilçede adayları tespit etmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ise "Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımızın da sıcak bakmadığına dair tespitimiz var" çıkışında bulundu.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da Kavuncu’ya benzer bir açıklamada bulunarak CHP ile ittifak yapılamasına sıcak bakılmadığını belirtti.

YENİŞEHİR YOLUNDAKİ EYLEME DESTEK VERMEMİŞLERDİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den çarpıcı bir açıklama geldi. Akşener "Benim siyasi anlayışım millet ne derse başüstüne demektir. Eğer milletin tercihinden bir siyasetçi şikayet edip onu sorguluyorsa derhal emekli olup evine gitmelidir" ifadelerini kullandı. Akşener’in bu sözlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastettiği düşünüldü.

Bilindiği üzere; Bilecik’te 2019 yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti seçime ittifakla girmiş ve CHP’li Semih Şahin Belediye Başkanı seçilmişti. Seçimden sonra CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan anlaşmazlıklar zaman zaman gün yüzüne çıkmıştı. Ancak, genel seçimlerin gelmesi ile birlikte tartışmalar bir kenara bırakılmıştı. İYİ Parti genel merkezinden peş peşe gelen açıklamalar sonrası iki parti arasında iplerin gerilmeye başladığı yorumlarına sebep oldu. Zira, İYİ Parti Bilecik İl Teşkilatı’nın geçtiğimiz günlerde Yenişehir yolunda yaptığı eyleme CHP’den hiçbir desteğin gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Gelinen süreçte; CHP ve İYİ Parti ittifakının geleceği en yüksek perdeden bir kez daha tartışmaya açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum