İYİ Parti’den Yörük Şenlikleri eleştirisi

İYİ Parti’den Yörük Şenlikleri eleştirisi

İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Mehmet Can Kılınç, 744’üncü Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Mehmet Can Kılınç, 744’üncü Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Şenliklerin siyasi bir mecraya dönüştüğünü ve her yıl benzer senaryoların yaşandığını ifade eden Mehmet Can Kılınç “Şenliğimizi siyasi mecraya dönüştürüp adam yığmaya çalışmayalım, her geçen yıl azalan Yörüklerimi de daha fazla usandırmayalım” dedi.

Mehmet Can Kılınç, Yörük şenliklerine yapılan siyasi müdahalelerden kendisinin de bir siyasetçi olarak rahatsız olduğunu kaydederken, “Şenliklerin ev sahibi biz değiliz Yörükler’dir. Ev sahibi gibi davranmayalım, biz gideceğiz ama Yörük çadırlarında Türklük ateşi yanmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Kılınç, yaptığı yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

“744. Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri programımızı hayırlısı ile tamamladık.

Tamamladık ama güzelim Yörük Toyunu, Yörüklerin Bayramını yine siyasi bir mecraya dönüştürdük. Bunu yapan tabiki bizleriz.

Programda herkesin yadsınamayacak derecede emeği mevcut herkes üç gün boyunca azimle çalışıyor. Bizlerde gördük lakin; Yörüklerin programına neden yıllardır siyasi müdahaleler oluyor? Vallahi bende bir siyasetçi olarak üzülerek ifade ediyorum rahatsızım.

Hep aynı kelime dile pelesenk olmuş her sene aynı olaylar yaşanıyor. Yaşanıyor bizlerde biliyoruz Toya misafir olarak giden bizleriz ev sahibi Yörükler ama maalesef ev sahibi gibi davranıyoruz. Hayır biz misafiriz onlar kalıcı, biz gideceğiz Yörük çadırlarında Türklük ateşi yanmaya devam edecek. Rica ediyorum bir kıl çadırlarımız ve içerisinde eli gönlü yüreği açık Yörüklerimiz kaldı onları da usandırmayalım.

Protokolde oturma düzeninde çıkan kavgadan, alınan tedbirlerden dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmekten, her sene aynı olaylar yaşanıyor kelimesini duymaktan bıktık. Biz bıktık da Yörüklerimiz bizden bıkmadı mı acaba, bıkmıyorlar Allah hepsinden razı olsun. Her sene aynı heyecan ile geliyorlar. Ellerini öpsek ayaklarına kapansak inanın haklarını ödeyemeyiz. Atalarımızın mirasını yaşatmaya devam ediyorlar.

Yörük şenliklerimizi yaptık oldu durumuna getirmeyin. Kıl çadırlarımız Yüce Türk Milleti’nin kalesi, bu mirası yaşatanlar ve sahip çıkanlar ise armağanımız.

Şenliğimizi siyasi mecraya dönüştürüp buraya kalabalık yığmak önemli değil, önemli olan Yörüklere de danışmak onlarında görüşünü almak. Sonuçta onların şöleni onların bayramı.

Şifalı pilavı, şifalı köfte yaptınız. Yörük Şöleni’ni siyasi şölen yaptınız.

Ortak fikir ve hareket anlayışı olmadığı için her şeyi biz yaparız biz biliriz ile bir vilayet ve vilayetin ilçeleri yalnızlığa terk edilemez. Ne zaman ki ortak fikir anlayışı doğrultusunda hareket edilir bu iş çözüme kavuşur.

Unutmayalım ki baharlarda çiçekler açar bizde o zaman hatırlanırız. Bizde hatırlarız.”

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum