Kabine açıklanıyor

Kabine açıklanıyor

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeniden güven tazeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını aldı.

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeniden güven tazeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını aldı. Meclis başkanlığına vekalet eden MHP Lideri Devlet Bahçeli’den mazbatasını alan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra yemin etti. Erdoğan, yemin töreninden sonra ise Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi. Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı. Erdoğan’ın bir sonraki programı ise 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni oldu. Tüm bu gelişmeler yaşanırken kamuoyunun merakla beklediği yeni kabinede yer alacak isimlerle ilgili birçok isim konuşulmaya devam ediyor. Eski bakanlardan devam eden olacak mı? veya milletvekili seçilen eski bakanlardan istifa edecekler var mı? gibi birçok soru henüz yanıt bulmuş değil.

Kulislerden gelen bilgilere göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un devam etmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı için de Mehmet Şimşek ismi oldukça ağırlık kazanmış durumda. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi Dışişleri Bakanlığı için sıkça telaffuz edilirken İçişleri Bakanlığında ise öne çıkan isim İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gözüküyor.

Kulislerde ağırlık kazanan isimler şu şekilde: Dışişleri Bakanı- Hakan Fidan Adalet Bakanı- Bülent Turan İçişleri Bakanı- Ali Yerlikaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı- Alparslan Bayraktar Hazine ve Maliye Bakanı- Mehmet Şimşek Ticaret Bakanı- Cevdet Yılmaz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı- Uğur İbrahim Altay Sağlık Bakanı- Fahrettin Koca Kültür ve Turizm Bakanı- Mehmet Nuri Ersoy Gençlik ve Spor Bakanı- Osman Aşkın Bak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı- Mahinur Özdemir Tarım ve Orman Bakanı- İbrahim Yumaklı Sanayi ve Teknoloji Bakanı- Fatih Kacır Milli Savunma Bakanı- Yaşar Güler Ulaştırma Bakanı- Hüseyin Keskin Milli Eğitim Bakanı- İbrahim Er MİT Başkanı- İbrahim Kalın Merkez Bankası Başkanı- Hafize Gaye Erkan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü- Çağatay Kılıç Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu akşam saat 20.00’de Çankaya Köşkü’nde vereceği yemeğin ardından yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

Bu haber toplam 4583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.