“Karabağ hepimizin meselesi”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen “Anadolu’dan Karabağ’a Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu”nda temaslarını sürdüren Mücahid Erdal, Azerbaycan Bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşmede, “Karabağ hepimizin meselesi” mesajını verdi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen “Anadolu’dan Karabağ’a Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu”nda temaslarını sürdüren Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal, Azerbaycan Bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşmede, “Karabağ hepimizin meselesi” mesajını verdi. 

Forum kapsamında aralarında Mücahid Erdal’ın da bulunduğu 5 kişilik heyet, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı İş Devlet Komitesi’ni ziyaret etti. Pandemi dolayısıyla sadece 5 kişinin alındığı heyette bir konuşma yapan Mücahid Erdal, Azerbaycanlı soydaşlarımıza Osmanlı’nın doğduğu topraklardan selam getirdiğini iletti. Mücahid Erdal, Ertuğrul Gazi’yi Anma Törenlerine atıfta bulunarak, Azerbaycan’ın Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Mücahid Erdal, konuşmasında, şunları kaydetti:

“Bilecik’ten Osmanlı’nın doğduğu topraklardan geliyorum. Biz her yıl Söğüt’te Ertuğrul Gazi’yi Anma Törenleri gerçekleştiriyoruz. Tüm Türk dünyasının andığı bir lider olan Ertuğrul Gazi’yi anıyoruz.  Anma törenlerine Azerbaycan’dan da bir heyet geliyordu, toprak getiriyordu. Biz böylelikle Ertuğrul Gazi’yi anarken sizlerden de bahsediyorduk. 

Aynı zamanda her yıl Hocalı Katliamı ile ilgili etkinlikler düzenleyip bunu telin ediyoruz. Allah nasip etti Azerbaycan’a geldik. En önemlisi Karabağ Zaferi hepimizin zaferi oldu. Başta liderlerimize teşekkür ediyoruz. İlk günden veri konuştuğumuz enformasyon konusu çok önemli. Bizimde bu alanda aynı şekilde mücadelemizi devam ettirmemiz lazım. Olup biteni dünyaya doğru aktarmamız lazım. Bu bağlamda ülkemize güvendiğiniz için sizlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
 

İzlenme: 1368
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar