'Karasu hattının takipçisi olacağım, Ancak İktidarda bu özveriyi göremiyorum'

'Karasu hattının takipçisi olacağım, Ancak İktidarda bu özveriyi göremiyorum'

Karasu hattında yaşanan su sıkıntısının ardından gazetemizin ve haber sitemizin gündeme getirdiği röportajlar sonrası konu Bilecik gündemine oturdu.

Karasu hattında yaşanan su sıkıntısının ardından gazetemizin ve haber sitemizin gündeme getirdiği röportajlar sonrası konu Bilecik gündemine oturdu.

Belediye Başkanlarının gazetemize yaptığı açıklamaların ardından, “Şimdi top vekillerde” manşeti ile verdiğimiz haberde hattın yenilenmesi için Bilecik Milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün’ün devreye girmesi gerektiği vurgulanmıştı.

Milletvekili Yaşar Tüzün gündeme getirdiğimiz konuyla ilgili gazetemize açıklama yaparak iktidar değişikliği olsaydı ilk yapacakları işlerden birinin Karasu hattının yenilenmesi olacağını belirtti. Bilecik’in sorunlarını TBMM’de her zaman dile getirdiğini belirten Tüzün Karasu hattının da takipçisi olacağını vurguladı. Karasu hattının siyaset üstü bir konu olduğuna da dikkat çeken Milletvekili Yaşar Tüzün “Bilecik Belediye Başkanı olduğum dönemde Bilecik ve İlçelerimizin su kaynağı olarak hizmete giren Karasu hattının son dönemde sürekli sorun çıkarmasından dolayı hattın bakımı ve yenilenme süreci büyük önem kazanmıştır. Ama görüyorum ki 2004 yılı sonrasında ilimizi 15 yıldır yöneten ve karasu hattının yenilenme sürecine katkı sağlamayanlar bunun sorumlusu olarak bizleri göstermektedir. Şunu açık yüreklilik ile söylemeliyim ki gerçekleştirdiğimiz son seçimde olası bir İktidar değişikliği sonrasında bu hattın yenilenmesi ilk görevlerimizden biri olacaktı. Fakat bu özveriyi bu hassasiyeti mevcut İktidardan görememekteyiz. Ben ilimizin her sorununu başta TBMM olmak üzere her kesimde dile getirmiş ve çözümü noktasında da yakından takip etmiş birisiyim. Karasu hattının yenilenme konusunun da en kısa sürede gündeme gelip gereğinin yapılmasının takipçisi olacağım. Bilecik’te yaşayan vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu konunun siyaset üstü bir konu olduğunu bilmeleridir. Konu Bilecik ve burada yaşayan vatandaşlarımız olduğu sürece elimizden geleni sonuna kadar yapacağımızdan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Konuya ilişkin Osmaneli Belediye Başkanı Bilecik’teki su kesintisi olmadan aylar önce tehlikeye dikkat çekmiş ve yaptığımız röportajda Karasu hattının ekonomik ömrünü tamamladığını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın su konusunda hassas olduğunu, siyasilerin, milletvekillerinin konuyu Ankara’ya taşıyarak kalıcı çözümler yapması gerektiğini vurgulamıştı.

Vezirhan Belediye Başkanı ve Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanı Hüseyin Ocak, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Belediyesi’nin görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin başta olmak üzere Pazaryeri ilçesinde 2 dönem belediye başkanlığı yapan Hikmet Öztürk gazetemize yaptıkları açıklamalarda hattın yenilenmesi gerektiğine dikkat çekmişlerdi. Bilecik Belediye Başkanı V. Melek Mızrak Subaşı da haberlerimiz üzerine bir açıklaması olmuştu.

Bilecik’te yaşanan su kesintileri, belediye başkanlarının açıklamaları ve halkın gündeminde olan konuya ilişkin henüz iktidar milletvekili Halil Eldemir’den bir açıklama yok.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2492 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum