Kardelen'in 114. sayısı çıktı

Kardelen'in 114. sayısı çıktı

Yayın hayatına başladığı ilk günden beri "Fikrin değerini bilenlere..." hitap eden Kardelen dergisinin 114. sayısı çıktı. Kardelen bu sayısında; “Türk Dergiciliği” konusunu işliyor. Kapakta okuyucuya, 32 yıl önce yayımlanan Çıkış Beyannamesindeki...

Yayın hayatına başladığı ilk günden beri "Fikrin değerini bilenlere..." hitap eden Kardelen dergisinin 114. sayısı çıktı. Kardelen bu sayısında; “Türk Dergiciliği” konusunu işliyor. Kapakta okuyucuya, 32 yıl önce yayımlanan Çıkış Beyannamesindeki “Bizimkinden daha geniş dergi mezarlığı bileniniz var mı? Yine de meydana getirilen her toplulukta ilk akla gelen faaliyet –ne büyük bir fikir açlığı içindeymişiz ki– ‘dergi çıkarmak’ oluyor.” sözüyle sesleniyor.

Ali Erdal yazısında dergilerle ilgili şu değerlendirmelere yer veriyor: “Dergiler; edebiyat içinde, hakikati, fikir haysiyetine en uygun şekilde en güzel, yalın ve sade olarak ifade vasıtası... Dergiler, devrilmeye ramak kalan trendeki kurtarıcı imdat kolu. Fikir has bahçesinin en güzel gülü... Bir kapakla gündem değiştirilebilir, birileri yüceltilir, birileri gözden düşürülebilir. Dâvâ, gelecek nesillere ve kalıcı eser kitaplara taşınabilir. Dergiler, ifadeye çalıştığımız mânâda ‘edep mektebi’...”

kardelen-dergisi.jpg

Bu sayıda Kardelen’den Haberler bölümünde, Türk Kimliği kitabının çıkış haberi ile birlikte Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesindeki tanıtım toplantısına dair detaylara ve ayrıca 13.Uluslararası Dergi Fuarına dair izlenimlere de yer veriliyor.

Üstad Necip Fazıl’ın "Kıraat Kitabı” adlı yazısı ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir. Ayrıca, derginin tüm sayıları elektronik ortamda http://katalog.idp.org.tr/dergiler/567/kardelen adresinde ve tüm kapakları www.instagram.com/kardelenkapak adresinde görülebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.