Kardelen'in 116. sayısı çıktı

Kardelen'in 116. sayısı çıktı

Yayın hayatına başladığı ilk günden beri "Fikrin değerini bilenlere..." hitap eden Kardelen dergisinin 116. sayısı çıktı. Kardelen bu sayısında; “Öncesi ve sonrasıyla bir muhasebe vesilesi; deprem...” konusunu işliyor.

Ali Erdal yazısında “Neye Muhtacız?” sorusunu sorarak “Bizim ihtiyacımız, sorumluluk ahlâkının kazanılmasına ve bunun istisnasız bütün fertlere benimsetilmesine, kazandırılmasına, sevdirilmesine… Bu ahlâkın, her müessesenin temel prensibi yapılmasına… Daha doğrusu asıl ihtiyacımız, bunu mümkün kılacak imana...” değerlendirmesine yer veriyor.

Dergi editörü Kadir Bayrak, “Yeniden Soruyoruz: Bir Dergi Ne İşe Yarar?” başlıklı yazısında en son yaşadığımız büyük deprem felaketinden hemen önce yayımlanan Kardelen’in 115.sayısındaki yazılara atıf yaparak cevabı şu şekilde veriyor; Milleti adına tefekkür eder, geçmişin muhasebesini yapar, geleceğin hedeflerini ortaya koyar. Milletinin rotasını çizer, ona yön tayin eder.

Muhsin Hamdi Alkış yazısında; “Yaratan’ın koyduğu kurallar ve yarattığı her şey O’nun varlık âyetleridir. Kevnî âyetleridir. Kâinat kitabının âyetleri, delilleridir. Bu kuralları öğrenip onlara uygun bir hayat sürmek de insanın temel vazifelerindendir.” ifadelerine yer veriyor.

İlkay Coşkun’un, Ali Erdal’ın “Türk Kimliği” kitabı hakkındaki tahlil yazısı da bu sayıda okuyucuları bekliyor.

Üstad Necip Fazıl’ın "Dünyayı İmar” adlı yazısı ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir. Ayrıca, derginin tüm sayıları elektronik ortamda http://katalog.idp.org.tr/dergiler/567/kardelen adresinde ve tüm kapakları www.instagram.com/kardelenkapak adresinde görülebilir. Kardelen dergisinin yeni sayısını www.dergikapinda.com sitesinden temin edebilirsiniz.

Derginin 116.sayısında yer alan yazılardan bazıları şöyle:

Neye Muhtacız? – Ali Erdal

Üretememek – Kadir Bayrak

Asıl Kahramanlık – Yavuz Sert

Liyakat – Ekrem Yılmaz

Sorumlu Kim? – Hikmet Öztürk

Âyet Gâyet Açık – İlknur Eskioğlu

Kafasından Duman Tüten Adam (Hikaye) – Ayşe Yaz

Aşkın Mezarı (Şiir) – Ahmet Değirmenci

Yanıt (Şiir) – Murat Yaramaz

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.