Kaş yaparken göz çıkarttılar!

Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Küre Köyü yol kavşağından başlayıp Kurtköy’e oradan Bilecik-Bozüyük çevre yoluna kadar uzanan yolun Söğüt OSB içerisinde kalmasından ötürü yeni bir alternatif yol yapıldı.

Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Küre Köyü yol kavşağından başlayıp Kurtköy’e oradan Bilecik-Bozüyük çevre yoluna kadar uzanan yolun Söğüt OSB içerisinde kalmasından ötürü yeni bir alternatif yol yapıldı. Ancak yapılan bu yol vatandaşları zora sokarken tabiri caizse kaş yaparken göz çıkartıldı.

kas-yaparken-goz-cikarttilar1.jpg

Bilindiği üzere; Küre Köyü kavşağından başlayan ve Bilecik-Bozüyük çevre yoluna dek uzanan yol uzun yıllar yöre halkına hizmet verdi. Özellikle başta Küre olmak üzere Hamitabat, Geçitli, Tuzaklı ve Çaltı gibi yörede bulunan köyle bu yolu sıklıkla kullandı. Daha sonra yolun Söğüt OSB alanı içerisinden kalmasından dolayı alternatif başka bir yol yapıldı. Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yapılan bu yol maalesef köylülerin ihtiyacını karşılamadığı gibi yolun durumu içler acısı.

kas-yaparken-goz-cikarttilar2.jpg

Yörede bulunan köylülerin ürettikleri ürünleri Bozüyük ve Pazaryeri’ne ulaştırabildikleri yolun kapanmasından mağdur olan vatandaşlar, yeni yolu ise verimli olarak kullanamadıklarını ifade ediyorlar. Yapılan yeni yolun stabilize olması ve yolda meydana gelen çökmeler araçların ilerlemesini oldukça zorlaştırıyor. Bakımsız hali ile dikkat çeken yolun bir an evvel yapılmasını isteyen köylüler yolun yapılmasını veya eski yolun açılmasını talep ediyorlar. Bahse konu yolun arazilere gitmek için kullanıldığını da anlatan vatandaşlar, traktörle bile ilerlemekte zorlandıklarını kaydediyorlar.

kas-yaparken-goz-cikarttilar3.jpg

Gelinen süreçte, Söğüt OSB alanında kalan yolun kapatılmasının normal olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Kaş yaparken göz çıkarttılar. Yeni yol yapıldı ama yol kullanılabilecek durumda değil. Eski yol hem kestirmeydi hem daha kullanışlıydı. Eski yolun açılmasını istiyoruz ama bu pek mümkün gözükmüyor. Eski yol açılmayacaksa yeni yapılan yolun bir an evvel onarılıp bakım yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

kas-yaparken-goz-cikarttilar4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 7183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum