KAYI A.Ş. hakkındaki sorular yanıtlandı!

KAYI A.Ş. hakkındaki sorular yanıtlandı!

MHP Belediye Meclis Üyesi Hamdi Salt’ın geçtiğimiz meclis toplantısında KAYI A.Ş. ile ilgili verdiği soru önergesi Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı tarafından yazılı olarak yanıtlandı

MHP Belediye Meclis Üyesi Hamdi Salt’ın geçtiğimiz meclis toplantısında KAYI A.Ş. ile ilgili verdiği soru önergesi Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı tarafından yazılı olarak yanıtlandı. Hamdi Salt’ın sorularının cevaplandırıldığı önerge mecliste grubu bulunan tüm partilere gönderildi.

Buna göre, Hamdi Salt tarafından yöneltilen ve Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı tarafından cevaplandırılan önergede şu ifadeler yer aldı:

1- Kayı Gıda Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Kimdir?

15.03.2022 tarihinde alınan olağan genel kurul kararı ile yönetim kurulu başkanlığına İsmail Hakkı Elmas getirilmiştir.

24.05.2022 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı ile yönetim kurulu başkanlığına Vedat Kazıcı getirilmiştir.

2- Yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşmaktadır?

15.03.2022 tarihinde alınan olağan genel kurul kararı ile yönetim kurulu başkan yardımcılığına Recep Gırça, yönetim kurulu üyeliğine Erdoğan Sayın getirilmiştir.

24.05.2022 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı ile yönetim kurulu başkan yardımcılığına Özgür Algın, yönetim kurulu üyeliğine Recep Gırça getirilmiştir.

3- Şirketin müdürü ve sekreteri kimdir?

25.03.2022 ve 24.05.2022 tarihlerinde alınan yönetim kurulu kararları ile şirket genel müdürü olarak Alican Önalan belirlenmiştir. Şirkette sekreter bulunmamaktadır.

4- Yönetim kurulu başkanı ne kadar maaş almaktadır?

15.03.2022 tarihinde alınan olağan genel kurul kararı ile yönetim kurulu başkanı aylık net 7.063,35 TL huzur hakkı (30.000 gösterge puanı aylık memur maaş katsayısı) almakta iken, 24.05.2022 tarihinde alınan olağanüstü genel kurul kararına istinaden yönetim kurulu başkanı herhangi bir maaş veya huzur hakkı almayacaktır.

5- Yönetim kurulu üyeleri maaş alıyor mu ve huzur hakkı ne kadar alıyorlar?

15.03.2022 tarihinde alınan olağan genel kurul kararı ile yönetim kurulu başkan yardımcısı ve üyesi 5.886,13 TL huzur hakkı (25.000 gösterge puanı aylık memur maaş katsayısı ) almakta iken, 24.05.2022 tarihinde alınan olağanüstü genel kurul kararına istinaden yönetim kurulu başkan yardımcısı ve üyesi herhangi bir maaş veya huzur hakkı almayacaklardır.

6- Müdürün ve sekreterin maaşı ne kadardır?

Kayı Şirketi Genel Müdürü Alican Önalan halihazırda şirket çalışanı personel olup, maaş olarak net 7500 TL almakta ve maaşına sendikal hakları ilave edilmektedir. Şirket genel müdürlüğüne ilişkin olarak ise kendisine herhangi bir ödeme yapılmamaktadır. Şirkette sekreter bulunmamaktadır.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum