KAZICI'DAN ELDEMİR'E CEVAP

KAZICI'DAN ELDEMİR'E CEVAP

Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, katıldığı Basın Masası'nda, ilçede gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları üzerinden kendisini eleştiren AK Parti Milletvekili Halil Eldemir'e cevap verdi.

Milletvekili Eldemir'in alt yapı çalışmalarının iktidar desteğiyle gerçekleştiği yönündeki söylemlerinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Başkan Kazıcı,"Bilecik'in kanalizasyonunu Selim Yağcı yapacak, Bozüyük'ün alt yapısını Fatih Bakıcı yapacak, Osmaneli'ninkini Münür Şahin yapacak ta Gölpazarı'nı Halil Eldemir mi yapacak? Ya da Gölpazarı İlçe Teşkilatı mı yapacak? Gölpazarı'nın alt yapısını ben yapıyorum" şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, partisinin Kasım ayı il danışma toplantısında, Gölpazarı'nda gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları üzerinden Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı'yı eleştirmişti. Belediye Başkanı Kazıcı'nın İller Bankası desteğiyle yapılan alt yapı çalışmalarını kendisine reklam malzemesi yaptığını öne süren Milletvekili Eldemir, çalışmalara AK Parti iktidarının destek olduğunu söylemişti.

Gelinen süreçte, Gölpazarı'nda gerçekleştirdiğimiz 'Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?' röportajlarının ardından Basın Masası'na konuk olan Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Milletvekili Eldemir'e cevap verdi.

Milletvekili Eldemir'in eleştirilerinin yersiz olduğunu savunan Başkan Kazıcı şöyle konuştu:

"Belediye Kanunu, alt yapı, içme suyu, kanalizasyon ve bununla bağlantılı hizmetleri yapma görevini belediye başkanlarına vermiş. Bizde ilçemizdeki alt yapı çalışmaları için Bakanlar Kurulu'nda çıkartılan (Su ve Kanalizasyon Projeleri) SUKAP'tan faydalandık.  Devletimiz bu yasada 10 bin nüfusun altındaki belediyelere alt yapı çalışmaları için yüzde 50 hibe sağlıyor kalanını da belediyeler kendisi ödüyor. Bizde bunu gerçekleştiriyoruz.

'HİÇ KİMSE KENDİNE PAY ÇIKARMASIN'

İller Bankası'ndan da kredi kullandık ki Türkiye'de İller Bankası'ndan kredi kullanmayan belediye yok. Dolayısıyla alt yapıyı da ben yapıyorum. Bunun üzerinde tartışılacak bir şey yok. Bilecik'in kanalizasyonunu Selim Yağcı yapacak, Bozüyük'ün alt yapısını Fatih Bakıcı yapacak, Osmaneli'ninkini Münür Şahin yapacak ta Gölpazarı'nı Halil Eldemir mi yapacak?  Ya da Ak Parti İlçe Başkanlığı mı yapmış olacak? Belediyemiz yapmıştır. Bu parayı da Gölpazarı'nın halkı ödüyor. Hiç kimse kedine pay çıkartmasın.

Biz imar planımızı bitirdikten sonra ilk fırsatta SUKAP'a müracaat ettik. Bir projenin finansmanının öyle ya da böyle yapılması bence onun kimin tarafından yapıldığını çok değiştirmiyor. Devlet bir yasa çıkarmış ve tüm partilerin belediye başkanlarına aynı hizmeti sunuyor. Bizde bundan faydalandık. Peki bu olmasaydı ne olacaktı yine belediye yapacaktı. Finansmanını kendi öz kaynaklarından ya da AB fonlarından, özel bankalarda kredi olarakta kullanabilirdi. Biz alt yapı projemizi kendimiz hazırladık. Projenin ihale sürecini belediye meclisi ile birlikte yürüttük. Projemiz hazırlandıktan sonra inşaat ihalesine geldik ve mevcut yasadan yararlandık.

'İLLER BANKASI'NDAN KREDİ KULLANMAYAN YOK'

İller Bankası, Halk Bankası, Ziraat gibi bir banka değil. İller Bankası, belediyelerinde ortak olduğu belediyelerimizin paylarının dağıtıldığı bir kurum. Yerel yönetimlerin bir bankası. İller Bankası'dan zaman zaman kredi alıyoruz ve kredi kullandık. İller Bankası'dan kredi kullanmayan belediye Türkiye'de yok.

'DOĞRU OLMAMIŞ!'

Ben sayın vekilimizin böyle bir şey dememiş olduğunu kabul ediyorum. Sayın milletvekilimizin böyle bir gerçeği görmezden gelebileceğine inanmıyorum. Parti tabanından talep gelmiş olabilir, parti tabanının bizim çalışmalarından rahatsızlığı olabilir. Ona karşı siyasi bir manevra yapmak için sayın vekilimizin bunu kullanması doğru olmamış. Bugün Marmaray'ın tamamı yabancı banka kredisi ile yapılmıştır. Yani nasıl bugünkü hükümet finansmanını nereden yaparsa yapsın yaptığı projeleri Türkiye'nin her karış noktasında büyük büyük organizasyonlarla tanıtım yaparak biz yaptık diyorsa. Alt yapıyı da ben yapıyorum arkadaşlar. Bunun konuşulacak hiçbir şeyi yok.Bunun üzerinde tartışılacak hiçbir şey yok. Bilecik'in kanalizasyonunu Selim Yağcı yapacak, Bozüyük'ün Fatih Bakıcı, Osmaneli'ni Münür Şahin yapacak, Gölpazarı'nı Halil Eldemir mi yapacak? Ya da Ak Parti İlçe Başkanlığı mı yapmış olacak?

Biz hizmet yapan hükümete teşekkür ediyoruz, bizde ilçemizde asli görevlerimizi yapıyoruz. Teşekkür beklemek için değil hizmetimiz için yapıyoruz. "

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 26224 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum