“Kendi çıkarları için nüfuzunu kullanıyor!”

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, göreve geldiği günden bu yana ilçede kaos meydana getirmeye devam ediyor.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, göreve geldiği günden bu yana ilçede kaos meydana getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda, belediyeye ait iş yerlerine yaptığı fahiş zamlarla ilçenin huzurunu kaçıran Başkan Sever bu kez ise taşımacılık şirketleri arasındaki iş barışının bozulmasına sebep oldu. 

sogut-belediye-baskani-ismet-severi-hedef-aldilar1.jpg

İddialara göre, Belediye Başkanı İsmet Sever’in kardeşi Mustafa Sever tarafından ilçede faaliyet gösteren iki seyahat firmasından biri olan Söğüt Seyahat’ten hat alındı. Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever de 1997 yılından bu yana ortak protokolle taşımacılık hizmeti veren Ertuğrul Gazi Turizm ile Söğüt Seyahat’in eşit iş paylaşımını Söğüt Seyahat lehine çevirmek için girişimlerde bulundu. Sever hatta Ertuğrulgazi Turizm’in araçlarının ilçe otogarından yeterince istifade edememesi için belediyeye ait araç ve iş makinalarını peronlara park ettirdi.  

Sever’in bu yaklaşımı sebebiyle minibüsçüler arasında artan tansiyon kavgaya dönüştü. Kavgayı ayırmak isteyen belediye personeli ise bıçakla yaralandı. 

İlçede yaşanan bu olayların ardından Ertuğrulgazi Turizm’e bağlı minibüsçüler tarafından eylem düzenlendi. İlçe merkezinde minibüsleri ile kornalı eylem yapan minibüsçüler daha sonra belediye binası önünde basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, İsmet Sever’e yönelik eleştirilerde bulunan minibüsçüler bir takım sorular yönelttiler. 

sogut-belediye-baskani-ismet-severi-hedef-aldilar2.jpg

İsmet Sever’in siyasi nüfuzunu kullanarak yıldırma politikaları uyguladığını iddia eden firma yetkilileri, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Bugün burada şirketimiz aleyhinde haksız uygulamalarda bulunan Söğüt Belediyesi’ nin idari işlem ve eylemlerini protesto etmek ve yaklaşık kırk yıldır hizmet ettiğimiz değerli Söğüt halkını tarafımıza uygulanan baskılardan ve yıldırma politikalarından haberdar etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

Ayrıca, son günlerde Söğüt ilçemizde otobüs firmaları arasında yaşanan gerginlik ve sonucunda 02.02.2022 tarihinde meydana gelen arbede sonucu iki kişinin yaralanması ile sonuçlanan olay ile ilgili de açıklama gereği hasıl olmuştur.

Söğüt ilçemizde şehirler, ilçeler arası ve il merkezine yolcu taşımacılığı, bölgemizde bulunan fabrikaların personel taşımacılığı ve öğrenci taşımacılığı faaliyetleri bildiğiniz üzere Ertuğrulgazi Turizm Taşımacılık San.Tic.Ltd.Şti. ve Söğüt Seyahat San.Tic.Ltd.Şti. firmaları tarafından yapılmaktadır. 

1997 yılında noter huzurunda yapılan prensip anlaşması gereği; Ertuğrulgazi Turizm firmasının 16 adet hattının bulunması, Söğüt Seyahat firmasının ise 12 adet hattının bulunması sebebi ile yapılan yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin eşit dağıtılması amacı ile her ay 2 adet aracın Ertuğrulgazi Turizm firması tarafından Söğüt Seyahat’e verilmesi konusunda mutabakata varılarak sözleşme imzalanmıştır. Yine aynı sözleşmede Termal Seramik personel taşımacılığı işinin Ertuğrulgazi Turizm tarafından, Sörmaş personel taşımacılığı işinin ise Söğüt Seyahat tarafından yapılması, diğer tüm taşımacılık faaliyetlerinin ise iki firma tarafından ortaklaşa yapılması konusunda sözleşmeye hüküm koyulmuş, sözleşmenin yapıldığı 1997 yılından itibaren iki firma sulh ortamında çalışmalarını sürdürmüştür. 

Ancak, Mustafa Sever ‘ in Söğüt Seyahat firmasından hat alarak çalışmaya başladığı günden itibaren, yaklaşık 7-8 aydır, firmamıza her türlü baskı ve yıldırma politikaları uygulanmak sureti ile firmamızın elindeki hakları alınmaya çalışılmıştır. Belirtmek isteriz ki, Mustafa Sever‘ in kim olduğu ve arkasındaki siyasi gücün kim olduğu kamuoyunun bilgisi dahilindedir. İlk olarak şehir içi halk otobüsü taşımacılığı ihalesi alan firmamızın sözleşmesinin imzalanmayacağı tehdidi öne sürülmüş, yapılan ihalenin iptalinin kamu zararı doğuracağının anlaşılması üzerine sözleşmemiz Söğüt belediyesi tarafından imzalanmıştır. Akabinde firmamızın personel taşımacılığı işini yaptığı Termal Seramik yönetimine baskı uygulayan yukarıda bahsettiğimiz siyasi güç bu işi firmamızdan alarak Söğüt Seyahat firmasına vermeye çalışmış ancak başaramamıştır. İlçemizde çalışmaları başlatılan altın madeni personel taşımacılığı işi iki firma tarafından yapılırken yine siyasi gücün baskısı ile sadece Söğüt Seyahat firmasına verilmesi sağlanmıştır. Firmalar arasındaki sözleşmeye aykırı olmasına rağmen Ertuğrulgazi Turizm olarak bu hamle sineye çekilmiştir. Yaptığımız araştırmada altın madeni personel taşımacılığı işi Söğüt Seyahat firmasına verilmiş olsa da ihale şartnamesinde belirtilen hususlara riayet edilmemektedir. 

sogut-belediye-baskani-ismet-severi-hedef-aldilar3.jpg

Son olarak 01.02.2022 tarihinden itibaren, tarafların 1997 yılında imzaladıkları sözleşmeye aykırı olarak Ertuğrulgazi Turizm firmasına ait 2 araç Söğüt Seyahat seferlerine yazılmamış, bunun sonucu olarak da Ertuğrulgazi Turizm her gün 2 aracını sefere göndermeye devam etme kararı almıştır. İşbu seferden araç çektirme olayı sonucunda 02.02.2022 tarihinde Söğüt Otogarında arbede meydana gelmiş, arbedeyi ayırmak üzere müdahale eden belediye personeli, bıçaklanmıştır. 

Hiçbir yerde adı geçmeyen, perde arkasından süreci yöneten, siyasi nüfuzunu kullanarak ticaret şirketlerinin tabiri caizse ekmeğiyle oynayan kişileri kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine arz ettiğimizi beyan ediyoruz.

Söğüt Belediyesi’nin halkı bütünleştiren, sorunlara çözüm üreten tarafta olması gerekirken bazı yetkililerinin tamamen kendi çıkarları için nüfuzunu kullanması, belediyenin ve makamının imkanlarını özel sektördeki firmalara kullandırmasının doğru olmadığını beyan ediyoruz.

Görevinin kendisine sağladığı nüfuzunu kullanarak hareket edenler tarafından göreve geldikleri günden günümüze kadar alınan araçların, edinilen konutların kaynağı nereden gelmektedir?

Ertuğrulgazi Turizm firmasının Belediyedeki ve bağlı kuruluşlarındaki süreçlerinin bilerek ve isteyerek yavaşlatılması, belediye zabıtasının sürekli olarak tabiri caizse gözünün firmamız ve araçlarının üzerinde olması, hiçbir talep olmamasına rağmen şirketimize ait peronların yerinin değiştirilmesi ve geride kalan peronların firmamıza tahsis edilmesi hangi hak ve hukuk kuralları ile bağdaşmaktadır?

sogut-belediye-baskani-ismet-severi-hedef-aldilar4.jpg

Ertuğrulgazi Turizm firması olarak gerek şehir içi gerek il ve ilçeler arası seferlerimizle Söğüt halkına, hemşerilerimize ve bölgemiz sanayicilerine yıllarca hizmet etmenin mutluluğu ve gururu içindeyiz. 

Ancak, son günlerde tarafımıza uygulanan haksız uygulamalara, idari işlerimizin sürüncemede bırakılmasına, tabiri caizse yıldırma politikalarına, yakın akrabaya rant sağlama faaliyetlerine, nüfuzunu kullanmak suretiyle ticari hayata müdahale edenlere karşı tüm idari, hukuki ve cezai haklarımızı kullandığımızı ve kullanacağımızı beyan eder, yaşanan süreci kamuoyuna saygı ile duyururuz.” 

Kaynak:Bilecik Haber | Söğüt Haber

Bu haber toplam 7262 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum