Kendilerini ‘Müftü’ olarak tanıtan dolandırıcılara ‘Yıldırım Operasyonu’

Bilecik’te ve farklı illerde kendisini Müftü olarak tanıtan ve dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik ‘Yıldırım Operasyonu’ düzenlendi.

Bilecik’te ve farklı illerde kendisini Müftü olarak tanıtan ve dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik ‘Yıldırım Operasyonu’ düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, telefonda kendisini İl Müftüsü olarak tanıtan ve kurum ismini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara yönelik Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Asayiş Daire Başkanlığı Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü işbirliğinde çalışma başlatıldı. Çalışma neticesinde şüpheli şahısların ülke genelinde toplam 35 olayda 127 bin 300 TL vurgun yaptıkları tespit edildi.

R.D. ve A.K. isimli şüphelilerin tespit edilmesinin ardından Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kocaeli’nin Gebze ile İzmir’in Buca ilçelerinde ‘Yıldırım Operasyonu’ gerçekleştirildi.

Şüpheli şahıslar gözaltına alınarak Bilecik’e getirilirken mahkemeye sevk edilen şüphelilerden A.K. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. R.D. isimli şahıs ise tutuklandı.

Ayrıca, şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 2 adet telefon, 3 adet sim kart ve 6 adet sim kart kalıbına el konuldu.

kendisini-muftu-olarak-tanitan-dolandiricilara-yildirim-operasyonu1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum