“KEŞKE DOKUNULMAZLIĞIM KALKSA DA MAHKEMEDE HESAPLAŞSAK”

“KEŞKE DOKUNULMAZLIĞIM KALKSA DA MAHKEMEDE HESAPLAŞSAK”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesinin Eylül ayında TBMM Genel Kurulu´nda yaşanan tartışmayla ilgili olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç´ın hakkında açtığı tazminat davasından beraat ettiğini açıkla


CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesinin Eylül ayında TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmayla ilgili olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın hakkında açtığı tazminat davasından beraat ettiğini açıkladı.
Tüzün, tazminat davasını kaybeden Bakan Kılıç'ın bu kez ceza davası açtığını belirterek, “Keşke dokunulmazlığım kalksa da Bakanla mahkemede hesaplaşsak” dedi.
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün hakkında TBMM'ye gönderilen fezlekenin, Eylül ayında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la yaşanan tartışmayla ilgili olduğu ortaya çıktı. Tüzün, tazminat davasını kaybeden Bakan Kılıç'ın bu kez ceza davası açtığını belirterek, “Keşke dokunulmazlığım kalksa da Bakanla mahkemede hesaplaşsak” dedi.
Tüzün, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin olarak Adalet Bakanlığı'nca TBMM Başkanlığı'na gönderilen fezlekeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“3 Eylül 2015 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda bir tartışma yaşandı. Bu tartışmadan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç benim hakkımda savcılığa şikayette bulunup ‘hakaret etti' diyerek 50 bin liralık tazminat davası açmış. Anayasa gereği tazminat davalarında dokunulmazlık geçerli değil. Dokunulmazlık sadece ceza davalarında var.
Dava 21 Ocak'ta Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü ve hakim davayı reddetti. Davayı kaybeden Bakan bu kez ceza davası açmış. TBMM'ye sunulan fezleke de bu davaya ilişkindir.
Herhalde adalet tarihinde aynı iddiadan bir mahkemenin beraat, diğer bir mahkemenin ceza verdiği bir örnek yaşanmamıştır.
Aslı olmayan böyle bir hakaret suçlaması karşısında dokunulmazlık zırhına sığınmam mümkün değildir. Keşke dokunulmazlıklarımız kalksa da Bakan'la mahkemede hesaplaşsak.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.