Kiralar 15 bin TL’ye dayandı, ev sahiplerinin ‘Memur’ talebi!

Kiralar 15 bin TL’ye dayandı, ev sahiplerinin ‘Memur’ talebi!

Bilecik’te, kiralık daire fiyatları akıl almaz boyutlara ulaştı. Kent merkezinde lokasyona ve dairenin durumuna göre farklılık gösteren kiralık daire fiyatları 15 bin TL’ye dayandı.

Bilecik’te, kiralık daire fiyatları akıl almaz boyutlara ulaştı. Kent merkezinde lokasyona ve dairenin durumuna göre farklılık gösteren kiralık daire fiyatları 15 bin TL’ye dayandı. Bazı mal sahiplerinin ise kiralık daire için arayanlara ‘Memur musunuz?’ şeklinde sorular yönelttiği öğrenildi.

Ülkemizde seyreden yüksek enflasyon sonrası piyasalardaki dalgalanmalar devam ediyor. Son yıllarda TL’de yaşanan değer kaybı ile birlikte emlak ve otomobil yatırım aracına dönüştü. Her iki sektörün kısıtlı arzına karşın gelen yoğun talep fiyatları adeta uçurdu. Seçimlerin ardından kurulan yeni ekonomi yönetimi ile birlikte oluşan bu olumsuz durumun önüne geçilmeye çalışılsa da henüz piyasalara tam anlamıyla yansımış değil.

Hal böyle olunca iğneden ipliğe birçok kalemde zamlar devam ediyor. Kiralık daire fiyatları da bu durumdan nasibi alarak yükseliyor. Nitekim Bilecik gibi bir şehirde kiralık daire fiyatları 15 bin TL’ye ulaştı. Artan kira fiyatlarına bir de ev sahiplerinin ‘Memur kiracı talebi’ eklendi.

Geçtiğimiz günlerde kiralık daire arayışında olan bir vatandaş gördüğü bir evin sahibini arayarak kiranın ne kadar olduğunu sordu. Kendisine söylenen 13 bin TL’lik kiralık daire fiyatına şaşırmadığını ancak ev sahibinin ‘Memur musunuz?’ şeklindeki sorusuyla şok olduğunu anlatan vatandaş, “Memur olmayan sokakta mı yaşayacak?” diye sordu.

Gelinen süreçte, Bilecik’te her geçen gün büyüyen bu sorun karşısında hem ev sahipleri hem de kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ediyor.

Diğer yandan, inşaat sektöründe artan maliyetler karşısında yılın son çeyreğinde konut fiyatlarına yüzde 20-25 bandında zam gelmesi bekleniyor. Yüksek kredi faizleri ve kapanan kredi muslukları ile birlikte sektörün eski canlılığına kavuşması mümkün gözükmediği gibi konut ve kira fiyatlarındaki artışın devam edebileceği belirtiliyor.

kiralar-15-bin-tl-ye-dayandi1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum