Kitap Kurtlarına Ödüllerini Vali Aygöl Verdi

Kitap Kurtlarına Ödüllerini Vali Aygöl Verdi

60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında en çok kitap okuyan kitapseverler Vali Şefik Aygöl ile buluştular.

60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında en çok kitap okuyan kitapseverler Vali Şefik Aygöl ile buluştular.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl Mart Ayının son haftasında kutlanan ve bu yıl 60’ıncısı , çeşitli etkinlikler ile kutlanacak olan Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Bilecik İl Halk Kütüphanesi Müdür V. Yusuf Emre Aygün ve bu yıl en çok kitap okuyan okurlar Vali Şefik Aygöl ile bir araya geldi.

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi8.jpg

Bu yıl teması “Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler” i olan ve kütüphanelerin yenilenen yüzü ve teknolojik altyapısı ile çeşitli faaliyetler ile kutlanacak etkinlikler hakkında bilgi alan Vali Aygöl, en çok kitap okuyan kitap kurtları ile kitap ve kütüphane bilinci hakkında sohbet etti.

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi9.jpg

Vali Aygöl, Bilecik İlinde ve İlçelerinde yapımı devam eden Vezirhan Beldesi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, Bozüyük İlçe Halk Kütüphanesi ve yapımı tamamlanan Osmaneli İlçesi 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi ile 27 Mart Çarşamba günü açılışı gerçekleştirilecek olan Söğüt İlçe Halk Kütüphanesi hakkında bilgi aldı.

Sohbetin ardından Vali Aygöl, en çok kitap okuyan ve en küçük okur olan Sare Aygün (91 Kitap) başta olmak üzere, Yusuf Oral (120 Kitap), Onur Selen (96 Kitap), Mert Rıfat Süzer (100 Kitap), Alp İsmailoğlu (86 Kitap) ve yetişkin kategorisinde ise Ramazan Öztürk (199 Kitap), Fahri Atilla Doğu (130 Kitap) ‘a ödüllerini takdim etti.

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi3.jpg

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi5-001.jpg

Eğitimin öğrenmenin anne karnında başladığını ve 0-6 yaş kitap okuma alışkanlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Aygöl, Bilecik’te de 0-6 Yaş Bebek ve Çocuk Kütüphanelerinin sayılarını arttıracağını ifade etti.

Programın sonunda Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ve Bilecik İl Halk Kütüphanesi Müdür V. Yusuf Emre Aygün tarafından Bilecik Valisi Şefik Aygöl’e günün anlam ve önemine binaen kitap hediye ettiler.

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi6.jpg

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi7.jpg

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi2-001.jpg

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi4-001.jpg

kitap-kurtlarina-odullerini-vali-aygol-verdi-001.jpg

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.