Kızılay Haftası Kutlandı

Kızılay Haftası Kutlandı

Bozüyük'te Kızılay Haftası kapsamında, Türk Kızılay Bozüyük Şubesi ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 'Kızılay'ın gücü İyiliğin Gücü' programı gerçekleştirildi.

Bozüyük'te Kızılay Haftası kapsamında, Türk Kızılay Bozüyük Şubesi ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 'Kızılay'ın gücü İyiliğin Gücü' programı gerçekleştirildi.
Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ünde katıldığı program Eylül Deluxe Düğün ve Davet Salonunda, Bozüyük protokolünün, Kızılay gönüllüleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Kızılay Haftası kapsamında yapılan programda ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde Bozüyük Türk Kızılay Şube Başkanı Ersin Çam Açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

kizilay-13.jpg
Başkan Çam Sözlerine Gazze'de ki yaşanan katliamlara değinerek başladı. Bozüyük Türk Kızılay Şube Başkanı Ersin Çam konuşmasında şu ifadeler yer verdi; "Hemen yanıbaşımızda 400 yıl hizmetkarlığını yaptığımız kadim topraklarda yaşanan, dünya tarihinin görmediği katliama değinerek sözlerime başlamak istiyorum.

kizilay-12.jpg
'Karşımızda hiç bir omurgası olmayan bir terör örgütü var'
Kızılayımız ik günden beri orada Genel başkanımız geçtiğimiz hafta Gazze bölgesinde incelemelerde bulundu. Gazze de ki yerel mensuplarımız vasıtasıyla her gün sıcak yemek ve ekmek dağıtmaya bu kısıtlı imkanlarda dağıtmaya devam ediyoruz. Orasıda her an bombalanabilir. Çünkü karşımızda hiç bir omurgası olmayan bir terör örgütü var. 10 bine yakın şehit var ve 4 bini çocuk 2500'ü kadın. Şimdi buradan Bozüyük Kızılay olarak Kıymetli esnafımıza değerli sanayicilerimize, aziz millettimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hepiniz bir günlük gelirlerimizi Gazze yararına kardeşlerimiz yararına Bozüyük Türk Kızılay Şubesine bağışlayalım. İnşallah Gazze'de ki yangna bir kova su taşımak bize de nasip olur.

kizilay-14.jpg
'Sizler bizim yarınlarımızsınız'
Gençler farkındasınız Bilecik İlinin en üst idarecilerinden başlayarak herkes burada sizinle birlikte. Sayın valimiz ve diğer yöneticilerimiz siz gençlerin eğitimine, geleceğine çok önem veriyorlar. Çünkü sizler bizim yarınlarımızsınız, umudumuzsunuz. Sizler dünyanın en güçlü 20 ülkesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yarınlarısınız.

kizilay-16.jpg
'Bozüyük Kızılayımız Eylül ayında birinciliği elde etti'
11 Ay önce devraldığımız Kızılay ile şuanda ki Kızılay hiç alakalı değil. 11 ayda gerek yönetimimiz gerek Genç Kızılayımız gerek kadınlarımız gerek gönüllülerimiz oturmak yerine sahada olup çalışmayı tercih ettik. Yüzlerce ev ziyareti yaptık bu konuda yapılabilecek bütün olanakları sağladık. Bunların neticesinde 224 Kızılay şubesi arasında Bozüyük Kızılayımız Eylül ayında birinciliği elde etti. Yine Bilecik ilimiz 81 vilayet arasında kurban performansında birinciliği elde etti. Bizde Bozüyük Kızılay olarak %228'lik bir performansla Bilecik'in bu başarısına katkı sağladık. Tabi bunu tek başımıza yapmadık, gönüllerimizin desteği ile yaptık. Gençler sizlerden rica ediyorum hepinizi Kızılay gönüllüsü olmaya davet ediyorum, yardımınıza ihtiyacımız var. Yarışmada dererce alan her birini tebrik ediyorum."

kizilay-1.jpg
Başkan Ersin Çam'ın konuşmasının ardından, Türk Kızılay'ın tarihçesi ve faaliyetleri ile ilgili sunum gösterisi gerçekleştirilerek akabinde Hilal-i Ahmar şiiri, öğrenci Hayrun Nisa Çolak tarafından okundu. Video Sunumlarının ardından ödül töreni gerçekleşti.
Yarışmalarda dereceye giren ilk beş öğrenci için ödül takdimi yapıldı. İlk olarak Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Kompozisyon, şiir ve resim alanlarında birinci olan Ekin Ecrin Cora, Yağmur Gül ve Fatma Beren Bahçe'ye ödüllerini takdim etti. Ödül takdiminin ardından konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, bir ayımız var kırmızı bir renk var dünyanın neresinde bu görülürse Türk milleti, Türk Milletinin merhameti aklına geliyor, diyerek gönüllülere teşekkürlerini iletti.

kizilay-3.jpg
Vali Aygöl; "Duygusal anlar yaşıyoruz tabi, dünyanın bir çok yerinde mazlumlar sıkıntı yaşarken, mazlumlara ulaşmak için gönüllü insanları gördükçe hepimiz gurur duyuyoruz. Bugün olmamız gereken şey zaten görüyorsunuz, bir ayımız var kırmızı bir renk var dünyanın neresinde bu görülürse Türk milleti, Türk Milletinin merhameti aklına geliyor. Ben gönüllerimize şükranlarımı arz ediyorum. Öncelikle Şube Başkanımız ifade ettiler neredeyse bütün çalışmalarda Bileciğimiz Bozüyüğümüz kendi alanlarında birinci oluyorlar. Bunu kim birinci yapıyor? Bunu siz birinci yapıyorsunuz, gönüllerimiz birinci yapıyor. Özellikle şuanda Gazze'de ki kardeşlerimize destek amacıyla bir SMS kampanyası mevcut, ben buradan ayrılmadan özellikle burada olan herkesi oraya en azından bir SMS atarak destek istediğimi ifade etmek istiyorum. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum, iyiki varsınız iyiki bizimlesiniz"
Vali Şefik Aygöl'ün konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri Bozüyük protokolü tarafından takdim edildi. 2'lik ödüllerini Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, 3.'lük ödüllerini Garnizon Komutanı Mühimmat Yüzbaşı Caner Yılmaz, 4.lük ödülleri Bozüyük Türk Kızılay Şube Başkanı Ersin Çam, 5.'lik ödüllerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya takdim etti.

kizilay-5.jpgkizilay-7.jpg
Ödül takdiminin ardından, Kızılay Kan Bağış Kazanım Uzmanı Ertan Kahraman kan bağışı konusunda yapılan çalışmaları anlatmasıyla program sona erdi. Kızılay Haftası kapsamında gerçekleşen programa, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı adem Öztürk, Garnizon Komutanı Mühimmat Yüzbaşı Caner Yılmaz, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik, ilçe müdürlükleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci ve gönüllü katıldı.

kizilay-8.jpg

kizilay-10.jpgkizilay-17.jpgkizilay-11.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.