Kızıldamlar kabağından bakın neler yaptılar?

Kızıldamlar kabağından bakın neler yaptılar?

Bilecik'te bu yıl 8'incisi düzenlenen Kızıldamlar Kabak Festivali'ne BŞEÜ Gıda İşleme Bölümü öğrencileri tarafından açılan stant damga vurdu.

Bilecik'te bu yıl 8'incisi düzenlenen Kızıldamlar Kabak Festivali'ne BŞEÜ Gıda İşleme Bölümü öğrencileri tarafından açılan stant damga vurdu.

BŞEÜ Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan önderliğinde festival için 21 ürün hazırlayan öğrenciler ürünleri sergiledi. Öğrencilerin hazırladıkları ürünlerden en çok ilgi görenler balkabağından yapılan ekmek, cezerye, pekmez ve balkabağı tozu oldu.

Mesut Kaplan, festival sonrası yaptığı açıklamada, “Kızıldımlar Köyü’nde düzenlenen Kabak Festivali’nde Gıda İşleme Bölümü öğrencilerimizle birlikte yer aldık. Festival kapsamında toplam 21 ürün hazırladık. En popüler ürünlerimiz ise balkabağından yapılan ekmek, cezerye, pekmez ve balkabağı tozu oldu. Öğrencilerimiz balkabağından yapılan ürünleri büyük bir başarıyla hazırladılar. Bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz. Bize destek olan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Üniversitemize çok teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin düzenli ve etkili bir şekilde devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

kizildamlar-kabagindan-ekmek-yaptilar.jpg

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.