Kongrede Ortalık alev Aldı

Kongrede Ortalık alev Aldı

Bozüyük CHP İlçe teşkilatı olağan genel kurulunu Belediye Düğün Salonu’nda katılımla gerçekleşti.

Bozüyük CHP İlçe teşkilatı olağan genel kurulunu Belediye Düğün Salonu’nda katılımla gerçekleşti.
Seçimde İhsan Esel büyük bir oy farkıyla tekrar Bozüyük CHP İlçe Başkanı seçildi. Bozüyük CHP İlçe teşkilatı olağan genel kurulu toplantısında nabızlar oldukça yükseldi. Bozüyük Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve CHP İlçe Başkanı İhsan Esel'in arasında ki gerginlik salonda fazlasıyla hissedildi. Kongrenin ilk anından itibaren hissedilen gergin hava toplantıya yansıdı.

dsc-0216.jpg
Gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığı’na Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Divan ikinci Başkanlığına Tuncay Sapan, Divan Yazman üyeliğine Dilek Karakoç ve Mustafa Aksu oy birliğiyle seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Divana sunulan önergeyle seçimin blok listeyle yapılması oy çokluğuyla kabul edildi.

dsc-0342.jpg
Başkanın ismi söylenmedi!
Divan Başkanlı Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Kongrenin gündem maddelerini okuyup, açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasının ardından Mv. Tüzün kongreye katılan isimleri okuyarak salondakilere tanıttı. Bu isimlerin arasında Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, STK Başkanları ve Muhtarlara yer verilirken Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun isminin okunmaması salondaki herkesin dikkatini çekti. Bu durumu fark eden divandakiler Mv. Tüzün'e durumu bildirdi.

dsc-0260.jpg


"Başkanımız ev sahibi"
Divan Başkanı Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise bunun üzerine; "Başkanım diyorlar ki Bozüyük Belediye Başkanımızı söylemediniz bende diyorum ki Başkanımız ev sahibi. Bozüyük'ten gelen herkes ev sahibi arkadaşlar, İlçe Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, yeni başkan eski başkan bunların hepsi ev sahibi. Yarın Bilecik'te kongremiz var onları da orada tanıtacağız" dedi.
Bunun ardından gelen telgraflar okunarak faaliyet raporları, gelir gider bilançoları okunarak delegelerin oylarına sunuldu. Maddeler oy çokluğu ile kabul edildikten sonra İlçe Başkanı İhsan Esel açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

dsc-0316.jpg


"İlçemizi kırmızıya boyadık"
Başkan Esel; "Bizim bu yola ne zaman başladığımızı bütün arkadaşlarımız biliyor. Gerçekten çok uzun bir yoldan geldik. Bu uzun yolu sizlerle beraber yürüyerek bugünümüze kadar başarıyla getirdik. 2015'te Milletvekilliği seçimi çıktı önümüzde bu seçimde Bozüyükümüzde %30,75'lik bir oranla birinci parti olduk. Hemen akabinde 2017 referandumu yaşadık, referandumda hepinize çok teşekkür ediyorum hep birilikte %55 gibi güzel bir rakamla ilçemizi kırmızıya boyadık. En son 2023 Milletvekiliği seçimlerinde de %30.46 sonuçla yine Bozüyük'te birinci parti olduk. Seçim çalışmalarında ve diğer çalışmalarımızda değerli partililerimizle hep beraberdik, beraber yürüdük bu yollarda diyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan çok teşekkür ediyorum" dedi.

dsc-0235.jpg


"Nadir Saka esmedi, gürledi"
İhsan Esel'in konuşmasının ardından Bozüyük Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri kongre maddesi gereğince dilek ve temennilerini sundular. Burada yapılan çok çarpıcı açıklamalar solanda harareti yükseltti. Kongrede söz alan ve Bozüyük Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan Nadir Saka esmedi, gürledi. Nadir Saka; "Değerli arkadaşlarım bugüne kadar doğruları söylediğim için dokuz köyden kovuldum, Seçimi kazandık ama dört buçuk senede neler oldu memnun olan var mı? Az mutlu bir azınlık var! Vatandaşlara ve partililere verilen sözler yerine getirilmedi" diyerek Bozüyük Belediye Başkanını adeta topa tuttu.

dsc-0269-001.jpg
"Bizim hakkımızda zibidi diye ithamlarda bulunuyorlarmış"
Nadir Saka'dan sonra söz alan Bozüyük CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alkan, sahneye bir yazı tahtası çıkarıp tahtanın üzerine ZİBİDİ yazarak sözlerine başladı. Başkan Alkan; "Bazen bizim hakkımızda zibidi diye ithamlarda bulunuyorlarmış çok merak ediyorum zibidi'nin iki tane kelime anlamı var biri süslü ben o tarzdayım diğeri de serseri aslında oda beni yansıtıyor.

zibidi.jpg

Kararsız kaldım acaba serseri tarafında mıyım yoksa diğer tarafta mı? Benden önceki genlik kolları başkanımıza da zibidi diye hitap edildi. Acaba Gençlik Kolları başkanlığına özel bir kelime mi bu anlayamadım" ifadelerini kullandı. Bu ifadelerinde Bozüyük Belediye Başkanına yöneltildiği düşünülerek kongre toplantısında adeta herkes eteklerinde ki taşları döktü.

zibidi2.jpg
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde delegeler tarafından 188 oy kullanıldı. Kullanılan oyların arasından 124 oy alan İhsan Esel, tekrar Bozüyük CHP İlçe Başkanı seçildi. Diğer aday olan Alper Kalkan ise 63 oy aldı.

dsc-0324.jpg
Yapılan seçime göre Yönetim Kurulu listesinde bulunan kişiler ise; İsmail Akçasoy, Nalan Ayaz, Fatma Bora, Büşra Dağlı, Serpil Demirörs, Deniz Hekim, Utku Karakoç, İsmet Kibar, Naci Öney, Önder Poyraz, Nermin Şenol, Ali Kemal Velioğlu, Mustafa Erhan Yağcı, Serkan Yalçın oldu.

dsc-0336.jpg
CHP Bozüyük Genel Kuruluna Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Bilecik CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Bilecik Belediye Başkanı Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve yöneticileri, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, STK Başkan ve Yöneticileri, Sendika Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar, CHP delegeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

dsc-0356.jpg

dsc-0385.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3096 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum