Konsolosluk Onay Hizmetleri ile Belgelerinizi Güvenle Onaylatın

Konsolosluk Onay Hizmetleri ile Belgelerinizi Güvenle Onaylatın

Konsolosluk onay hizmetleri apostil onayının geçersiz olduğu durumlarda ihtiyaç duyulan konsolosluk onayına dair verilen profesyonel hizmettir

Konsolosluk onay hizmetleri apostil onayının geçersiz olduğu durumlarda ihtiyaç duyulan konsolosluk onayına dair verilen profesyonel hizmettir. Konsolosluk tasdik işlemleri Lahey anlaşmasını imzalayan ve taraf olan ülkeler haricindeki apostil onayının geçerli olmadığı ülkeler için geçerlidir.

Konsolosluk Onay Hizmetleri Hangi Durumlarda Gereklidir?

Apostil onayı işlemlerinin yapılmadığı durumlarda, geçerliliği olmayan bir ülkeye kullanmanız gereken bir belge veya belgeler ileteceğiniz durumlarda konsolosluk tasdik ihtiyacı doğar. İlgili konsolosluklara belgenizin kullanılabilmesine imkan tanıyan onama işlemi, konsolosluk onay hizmetleri sayesinde gerçekleşir.

Konsolosluk onayına ihtiyaç duyan belgenin Türkiye Cumhuriyeti resmi kurum veya Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren bir firmaya ait olması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti uyruklu şahıs belgeleri de konsolosluk tasdiki için uygundur. Yurt dışı kaynaklı bir belgenin farklı bir ülkede kullanılabilmesi için konsolosluk tasdik işlemlerini yapılması mümkün değildir. Gerekli tasdik işlemi için yurtdışından temin edilen belgenin temin edildiği ülkenin konsolosluğu tarafından onaylanmalıdır.

Konsolosluk Tasdiki Aşamaları Nelerdir?

Konsolosluk tasdik onayı çevrilecek belgenin gideceği ülkeye ait, Türkiye'de yer alan konsolosluk tarafından gerçekleşir. Her ülkenin konsolosluğunun bulunduğu talepler birbirinden farklı olabilir. Bu süre zarfında sorunsuz bir tasdik süreci geçirmek ve herhangi bir problem ile karşılaşmamak için hizmetleri profesyonel birinden almanız önerilir. Alanında uzman birinden hizmet almak işinizi kolaylaştıracağı gibi bir süreyi kısaltacak ve hata oranını düşürecektir.

Çevirisi yapılacak belgenin konsolosluk tasdiki alabilmesi için 3 farklı aşamadan geçmesi gerekir. Bunlar;

• Yeminli tercüme olması,

• Noter tasdiki,

• Valilik tasdikidir.

Tüm bu aşamalarda profesyonel hizmet almak meydana gelebilecek problemleri engeller. Alanında uzman kişiler sizlere bu konuda hizmet vererek belgeleriniz ihtiyaç duyabileceğiniz her yerde kullanmaya hazır olan adette destek vermeye devam eder.

Konsolosluk Onayı Almak İçin Karşılanması Gereken Şartlar

Sürecin daha pratik şekilde gerçekleşmesini sağlayan konsolosluk onay hizmetleri bu konuda yeterince bilgi sahibi olmanıza da yardımcıdır. Konsolosluk tasdiki için bazı şartlar bulunur. Bunların arasında;

• Belgedeki imzanın sahibi olan kişinin imzalama yetki belgesi kaymakamlık ya da valilik tarafından alınmış olmalıdır.

• Tercüme yapılan belgeye ait konsolosluk tasdiki almak için işlemler sırasıyla gerçekleşmelidir. Tercüme bürosu tasdiki, noter tasdiki, il valiliği veya kaymakam onayı sonrasında T.C. Dış İşleri Bakanlığı Konsolosluklar Şubesi tasdik gerçekleştirir. Bu işlemler sonrasında ilgili ülkenin konsolosluk onayına sunulmaya hazır hale gelir.

• Konsolosluk onayı için belgenin gönderileceği ülkenin Lahey anlaşmasını imzalayan veya taraf olan ülkelerden biri olmaması şart koşulur. Eğer Lahey anlaşmasını imzalayan ülkelerden biriyse apostil yeterli olur.

• Konsolosluk tasdiki yapılacak ülkeler listesi Türkiye'nin iş yaptığı ve apostil tasdikini kabul etmeyen, konsolosluk tasdiki isteyen ülkeler olmalıdır.

Bu şartlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve sürecin profesyonel bir şekilde ele alınmasını sağlamak adına bir uzmandan destek almanız önerilir. Uzmanlar sayesindekonsolosluk tasdik onayı kısa süre içerisinde alınır ve belgeler farklı ülkelerde kullanılabilecek hale getirilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.