Köprülü kavşak meclise taşındı

Köprülü kavşak meclise taşındı

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ‘Bilecik Köprülü Kavşak’ bağlantı yolunu meclise taşıdı.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ‘Bilecik Köprülü Kavşak’ bağlantı yolunu meclise taşıdı. Mehmet Ali Çelebi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi vererek çalışmanın akıbetini sordu.

Mehmet Ali Çelebi, 1 yıl önce başlayan çalışmanın halen bitirilemediğini belirterek, “Bilecik halkı bu çileyi ne zamana kadar çekecektir?” diye sordu. Projenin 4 ayda bitirileceğinin söylendiğini ancak gelinen noktada çalışmaların durduğunu kaydeden Çelebi, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

koprulu-kavsak-meclise-tasindi1.jpg

Marmaray’ı Akdeniz’e ve İç Anadolu’ya bağlayan D-650 karayolu üzerinde bulunan Bilecik -Eskişehir ve Bilecik-İstanbul yol ayrımına yapılacak olan “Köprülü Kavşak Projesi” yapım çalışmasına 05.01.2021 tarihinde başlanılmış,4 ayda bitirilmesi planlanmıştır.22 milyon lira ödenek ayrılmıştır.

Gelinen bu süreçte yukarıda anılan “Köprülü Kavşak Projesi” durmuş vaziyettedir.  

Öngörülen 4 aylık sürenin üzerinden iki misli zaman geçmesine rağmen neden çalışma yapılmamaktadır? İmalat çalışmalarının durma sebebi nedir? Ödenek yetersizliği var mıdır?

Hali hazırda kullanılmakta olan Bilecik kent merkezine giriş ve çıkış yapılan Aşağı köy yolunda kaza olasılığı yüksektir. Bilecik ilimize giriş çıkışı sağlayacak bu önemli proje ne zaman tamamlanacaktır? Bilecik halkı bu çileyi ne zamana kadar çekecektir?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman da geçtiğimiz günlerde köprülü kavşak çalışmasının önünde basın açıklaması yaparak ilimiz milletvekillerinin konuyla ilgilenmelerini istemişti.

koprulu-kavsak-meclise-tasindi2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum