“Köylere hizmete para yok, lojmana var!”

“Köylere hizmete para yok, lojmana var!”

İYİ Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur, Osmaneli’nde yapılması planlanan kaymakamlık lojmanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur, Osmaneli’nde yapılması planlanan kaymakamlık lojmanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Lojman binası yapım işinin ödeneğine ilişkin bazı sorular yönelten Orhan Uğur, “Köylere hizmete para yok, lojmana var!” ifadesini kullandı.

Orhan Uğur, gazetemize yaptığı açıklamada, kaymakamlık lojmanı yapımı için köylere hizmet götürme birliğinde para kullanılmaması gerektiğine dikkat çekerek, ilçede yeni bir kaymakamlık lojmanına ihtiyaç olmadığını kaydetti. 

Hükümet yetkililerinin ve Vali Kemal Kızılkaya’nın konuyla ilgilenmelerini isteyen Orhan Uğur, şöyle konuştu:

“Uzun zamandır gündemde olan ödenek yetersizliğinden yapılmayan kaymakamlık lojmanı hakkında bilgi vermek istiyorum. Ülkemizin büyük bir ekonomik sıkıntı içinde olduğu bu süreçte kaymakamlık lojmanı yapılması uygun mu? Parası nereden karşılanacak? Genel idare bütçesinden mi yoksa köylere hizmet götürme birliğinden mi? Eğer köylere hizmet götürme birliğinden yapılacaksa birçok köyümüzün eksikleri varken para bulamazken kaymakamlık lojmanına para nasıl bulunuyor? İlçemizde yıkılan birçok okul var. 1000’in üzerinde çocuğumuz 1 okula sıkıştırıldı. Bu okullar tamamlanamazken sayın valimize ve hükümet yetkililerine buradan seslenmek istiyorum. Bu lojmanın 6 ay önce yapımı 1,5 milyona biterken şuan 3,5-4 milyona bitiyor. İlçemizde kaymakamlık lojmanı varken yenisine ihtiyaç var mı?” dedi.  

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.