Koyunlu Köyü turizme açılacak

İnhisar'a bağlı Koyunlu Köyü'nün kerpiç evleri rengarenk boyanarak turizme kazandırılıyor.

İnhisar'a bağlı Koyunlu Köyü'nün kerpiç evleri rengarenk boyanarak turizme kazandırılıyor. İlçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan 130 nüfuslu köyde başlatılan çalışmalar Kaymakamlık, Belediye ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştiriliyor. 

koyunlu-koyu-turizme-kazandirilacak1.jpg

Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, Koyunlu Köyü'ndeki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, İnhisar Kaymakamlığına ve İnhisar Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Koyunlu Köyü'nün kerpiç evleri boyanan pastel renkler ile sizleri adeta masal diyarında hissettiriyor." dedi. 

İnhisar'ın birçok güzelliği içerisinde barındırdığını ve bunlara bir yenisinin daha ekleneceğini ifade eden Müdür Bircan, şunları kaydetti:

koyunlu-koyu-turizme-kazandirilacak2.jpg

"Kendine özgü eşsiz narı, İnhisar Şelalesi, paleotik dönemin izlerini barındıran İnhisar İn Mağarası, Harmankaya Kanyonu, Mihalgazi Türbesi ve Termal Koyunlu Hamamının yanında şimdi de İnhisar Kaymakamımızın girişimleri ile bakir kalmış ve zamanın yüküyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Koyunlu evleri bu proje ile yeniden hayat buluyor." ifadelerini kullandı. 

koyunlu-koyu-turizme-kazandirilacak3.jpg

İzlenme: 4231
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar