Kritik tarih belli oldu!

Kritik tarih belli oldu!

Görevinden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in başkanlıktan istifa etmesinin ardından belediye meclisince yeni belediye başkanının seçileceği olağanüstü toplantının tarihi belli oldu.

Görevinden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in başkanlıktan istifa etmesinin ardından belediye meclisince yeni belediye başkanının seçileceği olağanüstü toplantının tarihi belli oldu. Bilecik Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısının 13 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nde; CHP’nin 11, AK Parti’nin 6, MHP’nin 4 ve İYİ Parti’nin 3 üyesi bulunurken bir de bağımsız üye olarak Cabir Sağlam bulunuyor.

CHP’den Melek Mızrak Subaşı’nın aday gösterilmesi beklenirken, CHP ile İYİ Parti arasında bir ittifak pek mümkün görünmüyor. AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı olarak tek aday üzerinde mutabık kalma ihtimali ise oldukça yüksek.

Meclisteki sandalye dağılımı üzerinden birçok senaryo ortaya çıkabileceği gibi en çok merak edilen sorulardan birisi de AK Parti’nin kimi aday göstereceği.

Gelinen süreçte, Bilecik’te 2019 yerel seçimlerinden bu yana 4’üncü kez belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 569 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.