Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Bilecik’e ayıp!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Bilecik’e ayıp!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Türkiye Kültür Portalı (https://www.kulturportali.gov.tr/) internet sitesinde yer alan içeriklerde Bilecik ile ilgili bir ayıba imza atıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Türkiye Kültür Portalı (https://www.kulturportali.gov.tr/) internet sitesinde yer alan içeriklerde Bilecik ile ilgili bir ayıba imza atıldı. İller bazında tarihi ve turistik yerlerin listesinin ve bu yerlere ilişkin bilgilerin yer aldığı sitede Bilecik’in gezilecek yerleri seçildiğinde Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ilişkin herhangi bir içeriğin yer almaması dikkat çekti. Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ilişkin olarak sadece fotoğraflar bölümünde birkaç kare fotoğrafa yer verildiği görüldü. Bu durum bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken “Ayıp” olarak nitelendirildi.

kultur-ve-turizm-bakanligindan-bilecike-ayip1.jpg

Tepkili vatandaşlar henüz 20 gün önce 732’ncisi kutlanan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine atıfta bulunarak, Türk tarihinin en önemli şahsiyetlerinden Ertuğrul Gazi’nin metfun bulunduğu Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi’nin kültür portalında yer almamasını eleştirdiler. Bu ayıbın ortadan kaldırılmasını talep eden vatandaşlar, “Kültür ve Turizm Bakanlığının bu hatası sadece Bilecik’e değil tüm gönül coğrafyamıza yapılan bir yanlıştır” dediler.

kultur-ve-turizm-bakanligindan-bilecike-ayip2.jpg

Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan ve dizisi dünyanın birçok ülkesinde izlenen Ertuğrul Gazi’ye ait türbenin Kültür ve Turizm Bakanlığına ait bir kültür portalında yer almayışını eleştiren vatandaşlar, “Yıllardır Bilecik’i tanıtmak için çalışmalar yapılıyor. Şehrimize turist çekmek ve tarihi değerlerimizi duyurmak için projeler geliştirilip paralar harcanıyor. Tüm bu çalışmalar yapılırken Ertuğrul dizisi ile şehrimizin adını duyurmayı başardık. Ertuğrul Gazi Türbesi’nde başlatılan Saygı Nöbeti ile tanıtım çalışmalarımıza yeni bir boyut açtık. Tüm bu güzel çalışmalar için teşekkür ediyoruz ama Kültür ve Turizm Bakanlığının bu hatası kabul edilebilir bir durum değil. En kısa sürede Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi’nin bu içerikler arasında yer almasını istiyoruz.” diye konuştular.

kultur-ve-turizm-bakanligindan-bilecike-ayip3.jpg

Bahse konu sitede Bilecik’in gezilecek yerleri seçildiğinde listede yer alan mekanlar şu şekilde oluştu: Pelitözü Göleti, Bozcaarmut Göleti, Türbin Mesire Yeri, Şeyh Edebali Türbesi, Metristepe Zafer Anıtı, Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Atatürk Köşkü, Orhangazi Camii, Kömürsu Yaylası, Kumral Abdal Türbesi, Bilecik Saat Kulesi, Bilecik Müzesi, Dar’ül - Eytam - Yetimler Yurdu, Hagios Georgios Rum-Ortodoks Kilisesi, Kasım Paşa Camii, Çelebi Mehmet Camii, Çiçekli Yayla, Günyurdu Göleti, Hamidiye Camii, Kaymakam Sait Bey Çeşmesi, Mihalbey Hanı, Hamidiye İdadisi, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Osmanlı Devlet Arması, Rüştiye Mektebi / Belediye Hizmet Binası, Aşevi / Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 4837 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum