Kurban Bayramı Ne Zaman?

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Tatil dönemine hızlı bir şekilde yaklaşılırken pek çok birey için bir tatil imkânı sunacak Kurban Bayramı da önemli bir merak konusu oluyor. Özellikle kısa süreli tatil yapmak ve sevdikleriyle zaman geçirmek isteyenler için önemli olan Kurban Bayramı...

Tatil dönemine hızlı bir şekilde yaklaşılırken pek çok birey için bir tatil imkânı sunacak Kurban Bayramı da önemli bir merak konusu oluyor. Özellikle kısa süreli tatil yapmak ve sevdikleriyle zaman geçirmek isteyenler için önemli olan Kurban Bayramı ile alakalı siz de merak ettiklerinizi cevaplamak istemez misiniz? O halde Kurban Bayramı ile alakalı bütün detaylara daha yakından bir göz atmanın tam sırası!

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman?

2023 yılında Kurban Bayramı hafta içine denk geldiğinden pek çok kimse için bu dönem tatil anlamına da geliyor. Bu nedenle de bayramın ilk günü ne zaman sorusu da akıllarda yer ediyor. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 1 Temmuz Cumartesi’ye kadar sürecek olan bayram vatandaşlar için 5 günlük bir tatil olanağı sunuyor. Bayramın bir önceki hafta sonu ile birleştirilip 9 güne uzatılması konusu da henüz net değil.

kurban-bayrami-ne-zaman.jpg

Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?

Geçtiğimiz yıllarda bayram günlerinin hafta içine denk gelmesi çoğu zaman 9 günlük tatil fırsatını da ortaya çıkarmıştı. Ancak bu yıl aynı uygulamaya başvurulup başvurulmayacağı konusu net değil. Bunun en büyük nedeni de 9 günlük tatil için 2 günlük boşluğun bulunması. Şu an için 2023 Kurban Bayramı 5 gün olarak görünüyor. Ancak hükümet tarafından alınacak kararla bu sürenin 9’a çıkarılması da sürpriz olmaz.

2023 Kurban Bayramı Takvimi Nasıl?

Kurban Bayramı’nın sadece bir tatil değil aynı zamanda dini bir ibadet dönemi olduğu da düşünüldüğünde bayram arifesi ve günlerini de detaylarıyla bilmekte yarar var. Bu çerçevede 2023 Kurban Bayramı takvimi aşağıdaki şekildedir.

  • Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün – 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2.Gün – 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3.Gün – 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün – 1 Temmuz Cumartesi

Tatil planlarınızı yapmak ve Kurban Bayramı ile alakalı tatil heyecanını yaşamak için siz de yukarıdaki takvimi dikkate alabilirsiniz. Bu sayede daha makul bir tatil planlaması yapmanın da ayrıcalıklarını elde edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.