Kurban satış yerleri bayrama hazır

Kurban satış yerleri bayrama hazır

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kurban satış yerleri hazırlandı.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kurban satış yerleri hazırlandı.

Ayrıca Belediye tarafından, kesim işlemleri hakkında ise vatandaşlarımızı bilgilendirici açıklama yapıldı.

Açıklamada; Bilecik Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesi (TOKİ) girişi önündeki alanın kurban satış yeri için hazırlandığı belirtilirken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde vatandaşlarımız ve esnafın kurban satış işlemini yapabileceği bilgisi verildi.

Özel işletme bünyesinde hizmet veren Bilecik Belediyesi Mezbahasında bu yıl da kurban kesiminin yapılacağı bilgisinin verildiği açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

‘’Bilecik için kurban satış yeri, Bilecik Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesi (TOKİ) girişinde bulunan boş arazi hazırlanarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş ve satış alanında kesim yapılmayacaktır. Söz konusu alanda vatandaşlarımız ve esnaf için çeşme, ihtiyaç alanları, yeme ve içme noktaları yer almaktadır. Kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız kurbanlarını sağlık şartlarına uygun şekilde, mülkiyeti kendilerine ait mekanlarda çevre temizliğinde ve hijyene dikkat ederek usulüne uygun kesebileceklerdir. Ayrıca İstasyon Mahallesi Karasu mevkisinde yer alan ve özel işletme bünyesinde faaliyet gösteren kesimhanede de büyük baş hayvan kesim işlemi yapılmaktadır.’’

kurban-satis-yerleri-bayrama-hazir-1.jpg

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.