Kurbanlık almak isteyenler dikkat; Kurban pazarı kuruldu

Kurbanlık almak isteyenler dikkat; Kurban pazarı kuruldu

Kurban Bayramına sayılı günler kala Bilecik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında, kurbanlık satışı yapılacak alanda çalışmalar tamamlandı.

Kurban Bayramına sayılı günler kala Bilecik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında, kurbanlık satışı yapılacak alanda çalışmalar tamamlandı.

Osmangazi Mahallesi (TOKİ) girişindeki kurbanlık hayvan satış yerlerinin çalışmaları tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bilecik Belediyesi tarafından kurban satış yeri hazırlanarak, vatandaşın hizmetine sunulurken bu yıl alınacak kurban kesim ücretleri hakkında da bilgi verildi.

kurban-pazari-kuruldu.webp

Belediye Başkanlığından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada Bilecik Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesi (TOKİ) girişinde hazırlanan kurban satış alanında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde vatandaşlarımız ve esnafın kurban satış işlemini yapabileceği belirtildi. Öte yandan

özel işletme bünyesinde hizmet veren Bilecik Belediyesi Mezbahasında, bu yıl da kurban kesiminin yapılacağı bilgisi verildi. Belediyeden gelen açıklamada;

‘’Kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız kurbanlarını sağlık şartlarına uygun şekilde, mülkiyeti kendilerine ait mekanlarda çevre temizliğinde ve hijyene dikkat ederek usulüne uygun kesebileceklerdir. Bilecik için kurban satış yeri, Bilecik Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesi (TOKİ) girişinde bulunan boş arazi hazırlanarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş ve satış alanında kesim yapılmayacaktır. Söz konusu alanda vatandaşlarımız ve esnaf için çeşme, ihtiyaç alanları, yeme ve içme noktaları yer almaktadır. Ayrıca İstasyon Mahallesi Karasu mevkisinde yer alan ve özel işletme bünyesinde faaliyet gösteren Bilecik Belediyesi Mezbahasında da kesim işlemi olup, büyük baş için 400 TL, küçükbaş için 60 TL ücret alınmaktadır.” İfadeleri yer aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.