Küre’de çimento fabrikasından vaz mı geçiliyor?

Küre’de çimento fabrikasından vaz mı geçiliyor?

Küre Köyü’ne kurulması planlanan çimento fabrikası ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Küre Köyü’ne kurulması planlanan çimento fabrikası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Fabrikayı kuracak olan şirketin ÇED sürecini durdurduğu ve başvurusunu geri çektiği öğrenildi. Ancak bu gelişmenin fabrika yapımından vazgeçilip geçilmediğine ilişkin net bir durum ifade etmediği belirtildi.

Bilindiği üzere, Söğüt’e bağlı Küre Köyü’nde kurulması planlanan çimento fabrikası uzun bir süre Bilecik gündemini meşgul etmişti. Köyde yapılmak istenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı ise köylüler ve fabrikaya karşı kesimler tarafından protesto edilerek gerçekleştirilmemişti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Küre’ye çimento fabrikasını gereksiz bulduğunu belirterek, muhalefet partilerinin çimento fabrikası üzerinden algı yaptıklarına vurgu yaparak, “Kimse tatlı su kurnazlığı yapmasın” demişti.

Gelinen süreçte, Fabrikayı kuracak olan şirketin ÇED sürecini durdurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunduğu ve talebin kabul edildiği öğrenildi.

Yaşanan bu gelişmenin fabrika yapımından vazgeçilip geçilmediğine ilişkin net bir durum ifade etmediği belirtildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2464 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum