Kuvvet Enerji, Bilecik'te Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali Kurma Hazırlığında

Kuvvet Enerji, Bilecik'te Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali Kurma Hazırlığında

Kuvvet Enerji Ltd. Şti, büyük bir yatırım hamlesi ile Bilecik'in İnhisar ilçesinde, 55 MW kurulu güce sahip bir Akköy Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (DGES) kurup işletecek. Bu büyük çaplı enerji projesi, yaklaşık 490 milyon lira değerinde bir...

Kuvvet Enerji Ltd. Şti, büyük bir yatırım hamlesi ile Bilecik'in İnhisar ilçesinde, 55 MW kurulu güce sahip bir Akköy Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (DGES) kurup işletecek. Bu büyük çaplı enerji projesi, yaklaşık 490 milyon lira değerinde bir yatırımı içeriyor.

kuvvet-enerji-bilecikte-depolamali-gunes-enerjisi-santrali-kurma-hazirliginda.webp

Bilecik İli, İnhisar İlçesi, Akköy Köyü sınırları içinde gerçekleştirilecek olan bu projede, 55 MW'lık bir Akköy Güneş Enerji Santrali (GES) ve 55 MWh kapasiteli bir Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanmaktadır. Projenin büyüklüğü ve kapsamı göz önüne alındığında, Bilecik bölgesine önemli bir ekonomik katkı sağlayacağı öngörülmektedir.

kuvvet-enerji-bilecikte-depolamali-gunes-enerjisi-santrali-kurma-hazirliginda.jpeg

Kurulacak olan santralde toplamda 11 bin 808 adet 550 Wp tek kristalli güneş paneli ve 16 adet invertör kullanılacak. Ayrıca, yaklaşık 805 bin metrekarelik proje alanının 8 bin metrekarelik bölümünde lityum-iyon batarya teknolojisi ile donatılmış olan 55 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisi yer alacaktır. Bu sayede, güneş enerjisi üretimi sırasında fazla enerji depolanabilecek ve ihtiyaç duyulduğunda şebekeye geri verilebilecektir.

kuvvet-enerji-bilecikte-depolamali-gunes-enerjisi-santrali-kurma-hazirliginda-001.jpeg

Projenin hedefi yıllık 110.000.000 kWh elektrik üretmektir. Üretilen enerji, şalt merkezine iletilerek oradan 154 kV, 1272 MCM, 20 km EİH ile 154 kV Gölpazarı TM'ye bağlanacak ve gerektiğinde elektrik depolama tesisine geri aktarılacaktır.

kuvvet-enerji-bilecikte-depolamali-gunes-enerjisi-santrali-kurma-hazirliginda-002.jpeg

Bilecik'e yapılacak bu büyük ölçekli enerji yatırımı, hem bölge ekonomisine katkı sağlayacak hem de sürdürülebilir enerji üretimine önemli bir destek olacaktır.

kuvvet-enerji-bilecikte-depolamali-gunes-enerjisi-santrali-kurma-hazirliginda-003.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.