Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümü etkinliklerinin tanıtımı Söğüt'ten yapıldı

Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümü etkinliklerinin tanıtımı Söğüt'ten yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilecek 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında “Anadolu'nun Fethi 1071” programın tanıtım toplantısı, Söğüt’ten yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı ve 25-26 Ağustos tarihlerinde Muş’un Malazgirt ve Bitlis’in Ahlat ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenecek etkinliklerin Ertuğrulgazi Türbesi önünde düzenlenen tanıtım toplantısına; Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve 1071 Malazgirt filminin başrol oyuncusu Diriliş Ertuğrul'un Turgut Alp'i Cengiz Coşkun da katıldı. 

‘AHLAT; BİR BİRLİK İKRARIDIR’

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu anma etkinliklerine ilişkin bilgilere vererek, “Ahlat’ı duyurmanın, gençlerimize anlatmanın gayreti içerisindeyiz. Ahlat; bir birlik ikrarıdır. Çocuklarımıza bu vatan ve medeniyet şuurunu aşılamamız gerekiyor. İnşallah Malazgirt ve Ahlat’ta coşkulu bir etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi. 

okcular-vakfi2.jpg

‘İZLEYENLER GURUR DUYACAK’

1071 Malazgirt filminin başrol oyuncusu Cengiz Coşkun ise Malazgirt Zaferi’nin anlatılması ve genç kuşaklara aktarılması için çok güzel bir film hazırlandığını ifade ederek, “Bende Sultan Alparslan’ı oynamaktan gurur duydum. Seyirci ile buluşacağımız günü merak bekliyoruz, umarın izleyicilerimizde gurur duyacak” ifadelerini kullandı. 

‘AKDENİZ’DE MEYDAN OKUYORSAK BU GÜCÜ TARİHİMİZDEN ALIYORUZ’

Tanıtım toplantısının devamında söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, gelecek kuşaklara tarihimizi aktarmak adına Ahlat ve Malazgirt’te düzenlenen etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “İstikbal göklerde olduğu gibi köklerde olduğunu da düşünüyoruz. Bin yıllık varlığımız Söğüt’te devlete dönüştü. Buradan Afrika’ya, Kafkaslara uzandı. Köklerimizi çocuklarımıza öğretmek zorundayız, özgüvenimizi yüksek tutmamız gerekiyor. Amerikan filmleri ile büyüdük şimdi kendi tarihimizi izliyoruz. Bugün Akdeniz’de meydan okuyorsak bu gcü tarihimizden alıyoruz” şeklinde konuştu. 

‘SÖĞÜT, KİMLİĞİMİZİN YENİDEN İHYASI İÇİN ÖNEMLİ’

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Söğüt’ün tarihimizde önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna vurgu yaparak, kimliğimizin yeniden ihyası için Ahlat, Malazgirt ve Söğüt’ün büyük önem arzettiğini bildirdi. 

Bilal Erdoğan, Ahlat’ı ve Malazgirt’i anlayıp anlatmaya çalışmak gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Biz her yıl Okçular Vakfı olarak tanıtım toplantılarımızı farklı mekanlarda yapmayı tercih ediyoruz bu yıl Söğüt’teyiz. Söğüt’te bu yolun önemli dönüm noktalarından birisidir. Kimliğimizin yeniden ihyası için gençlerimize Ahlat’ı, Malazgirt’i, Söğüt’ü hatırlatmamız gerekiyor. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. 

okcular-vakfi3.jpg

Bilecik yakılmış bir yer. Avrupa'nın nasıl barbarca yakıp yıktığının izlerini burada görmek mümkün. Eğer tarihinizi bilmezseniz bir zamanlar Türk gölü olan Akdeniz'de hakkımız olduğunu görmeyen bir zihniyet ile mücadele eder ve Akdeniz’in ne önemi var ki diyenlere tahammül etmek zorunda kalıyorsunuz. Tarihten ibret almak gerekir. Biz bu amaçlarımız doğrultusunda çalışıyoruz ve inşallah hep birlikte bu amaçlara ulaşacağız. Bu yolda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

‘BU TOPRAKLAR SIRADAN TOPRAKLAR DEĞİL’

Son olarak duygu ve düşüncelerini aktaran Vali Bilal Şentürk ise Ahlat’ta kaymakamlık Bilecik’te ise valilik yapmasından ötürü oldukça mutlu olduğunu bildirdi. Ahlat’ta kaymakamlığı döneminde gençlerin dikkatini çekmek için önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Vali Şentürk, Söğüt için hazırlanan Oba Kente projesinden bahsetti.

Vali Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ertuğrulgazi Ahlat’ta doğdu Söğüt’e geldi. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Vatanın kalbi olan yerler. Bu millet sadece kılıçla iz bırakan bir millet değil. Bize büyük bir miras bıraktılar. Bu mirası sahiplenip genç kuşaklara aktarmak gerekiyor. Köksüz milletlerin yaşaması mümkün değildir. Bu topraklara sahip çıkmak için geçmişimizi iyi bilmek gerekiyor. Bilecik Osmanlı’nın ilk başkenti ve kurtuluş savaşında düşmana ilk darbenin vurulduğu topraklar. Böyle özellikli bir ili geleceğe taşıyacağız, Söğüt’te Ertuğrulgazi’nin ovasını kuracağız ve gençlerimize burada tarih dersleri vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Tanıtım toplantısının ardından Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret eden heyet daha sonra saygı nöbeti değişimini izledi. 

Heyet, Bilecik temasları kapsamında Şeyh Edebali Türbesi’ni ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni de ziyaret etti. 

okcular-vakfi5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum