Mecliste altyapı tartışması!

Mecliste altyapı tartışması!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen birleşimde 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği birleşimde karşılıklı tartışmalar yaşandı. Özellikle son günlerde ilimizde etkili olan sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketleriyle ilgili alt yapı üzerinden tartışmalar meydana geldi. Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ile Köksal Arslan arasında başlayan tartışma toplantı boyunca devam etti.

mecliste-alt-yapi-tartismasi1.jpg

AK Partili Muhammed Karadayı ve Hasan Cinit de altyapı ile ilgili bazı sorular yöneltirken bir dizi eleştirilerde bulundu. AK Parti grubunun eleştiri ve sorularına Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ile Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt tarafından cevaplar verildi.

AK Partili Muhammed Karadayı, altyapı çalışmaları için 100 milyon TL civarında bir harcama yapıldığını ancak yine de vatandaşların mağdur olmaya devam ettiğini söyledi. Altyapı çalışmasından sonra asfaltlama işleminin geç kaldığına vurgu yapan Muhammed Karadayı, tonlarca malzemenin de mazgallara girdiğine dikkat çekti.

mecliste-alt-yapi-tartismasi2.jpg

Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ise oluşan mağduriyeti gidermek adına çalışmalar yaptıklarını belirterek geçtiğimiz dönemlerde su basman kodunun altındaki yerlere yapılaşma izni verilmiş olmasından bahsetti. Subaşı, asfaltlama çalışmaları için bekleme süresinin olduğunu anlatarak, “Asfaltlama işini biz de hızlandırmak isterdik ama bildiğiniz gibi ihale süreci var. Sürecin bitmesini bekliyoruz.” dedi.

Başkan V. Subaşı’nın geçmiş dönemlerdeki uygulamalardan bahsetmesinin ardından AK Partili Köksal Arslan’dan sert bir tepki geldi. Köksal Arslan’ın bu çıkışı karşısında Subaşı ile aralarında tartışma meydana geldi. AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal da Köksal Arslan’ın daha sakin olması için sık sık ikazlarda bulundu.

mecliste-alt-yapi-tartismasi3.jpg

Meclis gündeminde geçilmeden önce altyapı üzerinden başlayan tartışma ve gerginlik birleşim boyunca devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum