Mecliste tansiyon tavan yaptı!

Mecliste tansiyon tavan yaptı!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde tansiyon tavan yaptı.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde tansiyon tavan yaptı.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’nın iç borçlanma talebinin AK Parti ve MHP’nin red, İYİ Parti’nin ise çekimser oylarıyla reddilmesi üzerine gergin anlar yaşandı. Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ile İYİ Partili Sadık Kaya ve AK Partili Muhammed Karadayı arasında sert tartışmalar yaşandı. Muhammed Karadayı ile Melek Mızrak Subaşı arasında yaşanan tartışmalar devam ederken CHP’li meclis üyeleri salonu terk ettiler.

dsc-0072.jpg

Mecliste yaşananların ardından birleşim sonunda açıklamalarda bulunan AK Partili Muhammed Karadayı, Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’na yöneltmek istediği sorular olduğunu ancak yine mikrofon kapatılması hadisesiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Göreve geldikleri günden itibaren Bilecik’in menfaatine olan işlere destek olmaya yanlışlara ise karşı çıkmak üzere görevlerini yerine getirdiklerini anlatan Muhammed Karadayı, Bilecik Belediyesi bütçesinin doğru kullanılmadığına işaret etti.

dsc-0061.jpg

AK Partili ilçe ve belde belediyelerinin düşük bütçelerle gerçekleştirdiği çalışmalardan örnekler veren Muhammed Karadayı, 554 milyon TL bütçeli Bilecik Belediyesi’nin hizmet vermediğini ifade etti. Karadayı, “30 milyon TL’ye çıktığımız altyapıyı 30 milyon Euro’ya yeni faaliyet raporuna koyan bir yönetim ile karşı karşıyayız. Biz vatandaşın hakkı olan 554 milyon TL’yi sorgulamak zorundayız. Ben sadece 2023 bütçesinden bahsediyorum. Son 5 yılda 1 milyar TL’nin üzerinde bir bütçeden bahsediyoruz. Soruyorum başkan vekiline ama örnek veremiyor. Biz burada vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu yetki ve sorumluluğu kullanarak bunların araştırmasını yapıyor ve soruyoruz ama cevap alamıyoruz. Mikrofonlarımız kapatılıyor. Siz icraatınız ile hizmetiniz ile konuşun biz bunları görmek istiyoruz ama göremiyoruz. Bu şehir bir 5 yılını kaybetti ama Allah nasip ederse 31 Mart’ta şehrimizi AK belediyecilik ile tanıştıracağız ve hizmetlerimizi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

dsc-0069.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum