Mehmet Baş, 3'üncü döneme aday oldu

Mehmet Baş, 3'üncü döneme aday oldu

2 dönemdir Bilecik Madeni İşler Odası Başkanlığını yürüten Mehmet Baş, 19 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı.

2 dönemdir Bilecik Madeni İşler Odası Başkanlığını yürüten Mehmet Baş, 19 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı. İki dönemdir kendisine teveccüh gösteren oda üyelerine teşekkür eden Mehmet Baş, bir kez daha destek çağrısında bulundu. 

Mehmet Baş, adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, yeniden görev verilmesi halinde hizmetlerine devam edeceğini belirterek, “Esnafımızı refaha kavuşturmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

2014 yılında göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Mehmet Baş, şunları kaydetti:

“İlk seçildiğimizde odamızın yönetim kuruluyla toplantı yapacak salonumuz olmadığından kiraya çıkmak mecburiyetinde kaldık. 17 bin TL ile odayı devraldık ve bu paranın 10 bin TL’sini bilgisayarlarımızın ve toplantı salonumuzun giderlerine kullandık. Esnafımıza iyi hizmet verebilmek için açılmayan bilgisayarları değiştirmek zorunda kaldık. Daha sonra 4200 TL vererek web sitesi hazırladık. Esnafımızın TESK’in ve Bakanlıkların kararlarından haberdar olmaları ve takip edebilmeleri için web sitemizi kurduk. Esnafımızla kaynaşma amaçlı iftar yemekleri düzenledik. İki iftara 26 bin TL harcama yaptık. 650 TL kira bedeli verdiğimiz halde 2018’de kasamızda 47 bin TL para ile seçime girdik.

2018 yılındaki seçimi kazandıktan sonra odamızın kendine ait bir mülkü olmasına karar verdik. 1 yıl sonra 2019 yılında başkan yardımcımızla birlikte esnafımız adına bir kısmını kredi kullanarak 125 bin TL’ye mülkümzü aldık. 2020 yılında da borcunu kapattık. Şu anda odamızın borçsuz, kendine ait bir mülkü var ve hiçbir yere tek kuruş borcu olmayan tek odayız. Odadan maaş almayan tek başkan ve yönetim kuruluyuz. Üyelerin verdikleri aidatlardan odalar birliği, federasyon ve konfederasyon katılım paylarını alıyor. Yani üyelerimizin verdikleri aidatların tamamı bize kalmıyor. Buna rağmen odamızın mali yapısı gayet sağlam durumdadır. Ayrıca, emlakçılarımızın yeterlilik belgesi sınavlarını yaparak belgelerini teslim ettik. Şu anda kaynakçılara yapıyoruz.

Bilecik’imize güzel bir hizmet daha kazandırmak adına yeni sanayi kurma çalışmaları kapsamında hem oda başkanı hem de kooperatif yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnafımızı refaha kavuşturmak içine elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

19 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yeniden aday olacağımı açıklamak istiyorum. Bizlere güvenip iki dönemdir başkanlığa seçen üyelerimize teşekkür ediyorum ve bir kez daha desteklerine talip olduğumu bildiriyorum. Seçimlerin demokratik bir ortamda huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum