Memleket Partisi’nden “Su kesintileri” açıklaması

Memleket Partisi’nden “Su kesintileri” açıklaması

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, Bilecik’te yaşanan ve vatandaşları oldukça mağdur eden su kesintilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, Bilecik’te yaşanan ve vatandaşları oldukça mağdur eden su kesintilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Korkman hem Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’na hem de Karasu İşletme Birliği Başkanı Hüseyin Ocak’a “Sorumluluklarını hatırlayın” çağrısında bulundu.

İlimiz yöneticilerinin siyasi parti ayrımı yapmaksızın birbirlerine benzediklerini ve siyasi rant uğruna vatandaşın sorunlarından uzak olduklarını belirten Korkman, “Biz Memleket Partisi olarak doğruya doğru yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz. Bilecik’te yaşayan bizler bunu bir not olarak kaydediyoruz.” dedi.

Hüseyin Korkman, partisinin il başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

“Değerli Bilecikliler; Geçtiğimiz hafta ilimizin içme suyunu sağlayan su borularında patlak oluşmuştur. Bu patlak uzun bir sürede tamir edilememiştir. Bu durum ilimizde yaşayan biz Bileciklilere birçok sıkıntının yaşamasına sebebiyet vermiştir.

Bu arıza nedeni ile Bilecik Belediyesine büyük eleştiriler yaparak Belediye Başkanı yerden yere vuruluştur.

Ancak şu tespitleri yapmak gerekiyor.

İlimize içme ve kullanma suyunu temin etmek, dağıtımı yapmak Bilecik Belediyesi’nin görevidir.

Bilindiği üzere Bilecik Belediyesi Karasu Birliğinden su almakta ve ilimize getirerek dağıtımını yapmaktadır. Bu Karasu Su Birliğinin işlettiği su kaynağında oluşacak her türlü arızayı gidermekle yükümlü KARASU SU BİRLİĞİNİN kendisidir. Bilecik Belediyesinin görev ve sorumluluğunda değildir. Bu görev ve sorumluluk Karasu Su Birliğinindir. Buranın başkanı ise Vezirhan Belde Belediye Başkanı sayın Hüseyin Ocak’tır.

Arızanın giderilmesinde Bilecik Belediyesi’nin sorumluluğu olmamakla birlikte; bu gibi durumlarda alternatif su kaynaklarını devreye almalıdır. Bilecik Belediyesinin yapmadığı, yapamadığı bu gibi arızalar karşısında alternatif kaynakları bulmaması, devreye alamamasıdır. Yani öngörüsü olmamasıdır. Bu yönleri ile Bilecik Belediyesi eleştirileri kabul etmesi ve bir daha böyle bir arıza olduğunda Bilecik halkına su sıkıntısı yaşatmamalıdır.

Diğer yandan Karasu Birliği’ de bu gibi arızaların olması halinde hızlı etkin bir biçimde müdahale ederek Bilecik’te yaşayan halkımızın mağduriyetine sebep vermemelidir.

Buradan Sayın Bilecik Belediye Başkan vekili Sayın Melek Mızrak Subaşı’na ve Karasu Su Birlik Başkanı sayın Hüseyin Ocak’a sorumluluklarını hatırlatarak görevlerini hızlı, etkin ve doğru yapmalarını bizler Bilecik’te yaşayan halk olarak talep ediyoruz.

Biz Memleket Partisi olarak doğruya doğru yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz.

Son olarak; yaşanan su sorunu göstermiştir ki ilimizi yönetenler siyasi rant üzerinden birbirlerini suçlamaktan öteye bir şey yapmamaktadırlar. Yani birbirlerinden farkları yoktur. Bilecik’te yaşayan bizler bunu bir not olarak kaydediyoruz.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum