Memleketine Spor Okulu açtı

‘TT Gelişim Okulu’ 2 Ekim’de derslere başlıyor.

‘TT Gelişim Okulu’ 2 Ekim’de derslere başlıyor.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde doğup büyüyen genç isim Tarıkcan Turgut, üniversite eğitimini Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, kendi topraklarında  ‘TT Gelişim Okulunu’ kurdu. Kendi markasını oluşturmak isteyen Turgut, Bilecik çevresinde kullanılmayan modern antrenman metotlarını da Osmaneli’ye getiriyor. Okulu açmasındaki hedefinin, madde bağımlılığını en aza indirmek olduğunu söyleyen Turgut, şimdiden belli bir veli ağına ulaştıklarını ve çocuklarla iletişiminin de iyi olduğunu dile getirdi. Turgut, çocuklarla bir araya gelip, eğitimlere başlamak için gün sayıyor.

memleketinde-spor-okulu-acti1.jpg

“Kendime güvendiğim için bu topa girdim”

Tarıkcan Turgut, gazetemize verdiği röportajda, şunları kaydetti:

İsmim Tarıkcan Turgut, bu topraklarda doğdum. Bu toprakların hamuruyla yoğruldum, yıllarca burada yaşadım. Daha sonrasında ise, üniversite eğitimim için Balıkesir’e gittim. 4 senelik bir üniversite eğitimi aldım, Spor Bilimleri Fakültesinde okudum. Yıllardır içinde olduğum, sporla ilgili bir bölüm olduğu için isteyerek ve severek gittim. Dolayısıyla orada çok güzel bir eğitim dönemi yaşadık. Okumuş olduğum eğitim dönemi içerisinde, belediyemiz yaz spor okulları açtı. Buralarda üç sene boyunca eğitim aldım,  çalıştım, iş tecrübesi kazandım. Bir zaman sonra da, aklıma kendi markamı oluşturma fikri geldi. Gayet sıcak yaklaştım bu fikre, mantıklı geldi. Kendime güvendiğim, bu işi iyi yaptığımı düşündüğüm için bu topa girdim.

“Madde bağımlılığını en aza indirmek istiyorum”

Benim vizyonum, Tarıkcan Turgut Gelişim Okulu’nu bir marka haline getirmek. Memleketime, doğduğum topraklara, bir marka kazandırmak istiyorum. Bunun içinde kaliteli bir eğitime, modern antrenman metotlarına ihtiyaç duyulduğunun farkındayım ve bunları gerçekleştiriyorum. Bununla beraber, gençlerimizin madde bağımlılığı had safhaya yükselmek üzere. Gün geçtikçe, yıllar geçtikçe, zaman ilerledikçe, madde bağımlılığı daha alt yaşlara düşmeye başladı. Açıkçası, memleketimin çocuklarını, kardeşlerimi, abilerimi bu durumda görmek beni çok üzüyor. Bende sigara, alkol, madde bağımlılığı gibi hiçbir şey yok. Neden? Çünkü ben spor kültürüyle yetiştim. Spor kültürüyle yetiştiğim için, bu tür bağımlılıklara hiç girmedim, ihtiyaç duymadım. Çünkü zihnim hep boştu, zindeydim. Uzun mesafe koşucuyum. Dayanıklılık sporlarından bir tanesini yapıyorum. 42 km ve üstü her türlü koşuya, ‘Ultra Maraton’ diyorlar. Bu konuda, tecrübe sahibiyim.

memleketinde-spor-okulu-acti2.jpg

“Ben başarılı olacağım”

Okulu açarken, kesinlikle tereddüt yaşamadım. Çünkü, ben bir esnaf çocuğuyum. Bu kültürde büyüdüm, bu kültürde yetiştim. Memleketimize yenilik getirmenin, iyi olacağını düşünüyorum. Belediyemiz bu işi sağ olsun yapmaya çalışıyor, yapıyorlar. Vatandaşımıza ikinci bir seçenek olması için, belediyemize yardımcı olmak, yeni bir alan açmak, yenilik getirmek için hiçbir tereddüt yaşamadım. Çünkü yaşarsam başarısız olacağımı düşündüm. Ben, başarısız olmak istemiyorum. Ben başarılı olacağım.

“Yeni antrenman metodlarını Osmaneli’ye getirdim”

Öncelikle marka haline geleceği için, çok çeşitli bir okul kurduğumu düşünüyorum. Bu adım adım ilerleyecek. Okulumuzun katılım şartı, sadece belli bir yaş aralığına sahip olanlar gelebiliyor. Başka bir şart yok.2008-2015 yaş aralığında olan çocuklarımız katılabilirler. Tabii ki belediyemizin yapmış olduğu yaz okullarının yanında, ben eğitimini aldığım, okulunu okuduğum, yıllardır içinde olduğum bu işi daha üst seviyelere taşımak istiyorum. Markalaşmak adına, bu çok önemli. Adım atamazsak, yerimizde sayarsak hiç ileri gidemeyiz. Gelişmek istiyorum, bunun için de Osmaneli’ye bazı yenilikler getirdim. Mesela, antrenmanlarda drone uçuruyorum. Yüksek ihtimal, Bilecik’te de bu tip şeyler yok. Yeni antrenman metotlarına baktığımız zaman, çocukların gelişimini takip etmek için aldığımız görüntüler, benim için çok önemli. Çünkü ben antrenmanı bitirdikten sonra, eve gidip yatan bir adam değilim. Ben 7/24 işiyle yaşayan, sevdiği işi yapan bir adamım. Bu işi yapmak çocukluk hayalimdi, bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Çocuklarımızla almış olduğumuz görüntüleri analiz ederek, antrenmanlara başlıyoruz. Mesela, geçenlerde üsten dronla hücum dirilleri çalıştık. Biz bunu çocuğumuza göstermezsek, ben anlatsamda çocuk yaptığı hatayı yüzde 50 veya yüzde 60 anlayabilir. Hatasını değiştirmek için, benim söylediğim şeyi tam anlamıyla kavrayamayabilir. Dolasıyla, görsel hafıza benim için çok önemli. Bunu canlandıracak drone görüntülerini, Osmaneli’ye getirdim.

memleketinde-spor-okulu-acti3.jpg

“Osmaneli’de ulaşılamayan yenilikler okulumuzda var”

Çocukların Osmaneli’de bulamayıp, benim okuluma gelmesi için 2 sebep var. Birincisi polislik, bekçilik, jandarmalık eğitimi veren mülakatlara hazırlayan bir kurs. İki antrenman metotlarımızı yeniledik, modernleştirdik. Drondan bahsettik, ekstra kurslarımızda futbol sunumları yapacağız, sürekli gelişim seminerleri düzenleyeceğiz, futbolun a b c sini öğreteceğiz, bildiklerimizi çocuklarımıza aktarmaya çalışacağız, sunumlarımızı onların anlayabileceği şekilde aktarmaya çalışacağız. Bir işi kara düzen yapmanın bir anlamı yok, ne demiş Peygamber Efendimiz ‘İşi ehline verin.’ Ben bu işte ehil olduğumu söylemiyorum, iddia etmiyorum. Ama ben bu işin okulunu okuduysam, eğitimini aldıysam ve birinci seviye antrenörlük belgesini alıp, ikinci seviye için bekliyorsam, ben bu ehil olma konusunda ilerliyorum demektir. Sürekli gelişim seminerlerine katılıyoruz, antrenör hocalarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Çünkü bir hayatta tek başına yaşayamazsın, tek bir görüşte olmak bence mantıklı değil. Sağdan, soldan hocalarımızdan, farklı görüşteki insanlardan, fikir alıp değerlendirdiğim zaman kendi düşünce odağımda değişiyor. Böyle olduğu zaman, benim için daha yararlı olduğunu düşünüyorum.

“Antrenmanlar Lefke Arena’da olacak’

Sakarya kenarında Fatih Tabak Bey’in, bir halı sahası var adı ‘Lefke Arena’. Orayı kiraladık, çocuklarımızı kışın açık havada zorlayamam onları üzemem, onlar benim için değerli. Havanın güzel olduğu günlerde açık havada antrenman yapabiliriz, ancak kışın kapalı halı saha şart. O yüzden, böyle bir yer kiraladık.

memleketinde-spor-okulu-acti4.jpg

‘Veliler çocuklarını güvenle gönderebilirler’

Üç senedir belediye’ de bu işi yaptığım için, zaten belli bir veli ağımız var. Açıkçası bugüne kadar , memnun kalmayan birini görmedim. Memnun olmayan biri varsada kimse gelip bana söylemedi. Çocuklarımızla da aramız çok iyi. Ben bu işi açıkçası, maddi bir beklentide değil, çocuklarımızın gelişimi için yapıyorum. Hatta sigaradan, alkolden uzak durması için yapıyorum. En önemlisi, kendi sevdiğim işi yapıyorum. Haftada 2,3,4 gün farketmez, kendi işimi yapmak beni çok mutlu eder. Hayata başkalarını mutlu etmek için gelmeyiz, kendimizi mutlu etmek için geliriz. Ben kendimi mutlu edebiliyorsam, ben zenginimdir.

Bana ulaşmak isteyen veliler 05427999187 numaralı telefon numaramdan ulaşabilir, aynı zamanda  ‘ttgelisimokulu’ ınstagram hesabından yapmış olduğumuz antrenmanları takip edebilir, oradan da iletişime geçebilirler.”

Bu haber toplam 3141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum