Memur ve Emekli maaş zammı belli oldu mu?

Memur ve Emekli maaş zammı belli oldu mu?

Memur ve emekli maaş zammı için artık nefesler tutuldu. Milyonlarca vatandaş gözünü kulağını gelecek açıklamalara çevirdi. Memur ve emekli maaş zamları ne zaman açıklanacak?

Memur ve emekli maaş zammı için artık nefesler tutuldu. Milyonlarca vatandaş gözünü kulağını gelecek açıklamalara çevirdi. Memur ve emekli maaş zamları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bugün açıklanacak enflasyon rakamlarına dikkat çekmişti. Milyonlar ise TÜİK’ten gelecek açıklama kilitlendi.

memur-ve-emekli-maas-zammi-belli-oldu-mu-001.jpeg

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Temmuz 2023 dönemi için refah payı hariç memur ve emekli maaş zammı oranını belirleyecek Haziran ayı enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre, Haziran ayı enflasyon verisi yüzde 3,92 olarak açıklandı. Yıllık bazda ise artış yüzde 38,21 oldu. Haziran ayı enflasyon rakamları da eklendiğinde 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 oldu.

Memur ve emekli maaş zamlarına 19,77’lik enflasyon farkı ile birlikte ne kadar refah payı verileceği ve seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor.

memur-ve-emekli-maas-zammi-belli-oldu-mu.webp

TORBA YASA MECLİSE SUNULACAK

Diğer yandan, Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından AK Parti'nin bugün en düşük memur maaşını 22 bin liraya yükselten torba yasa teklifini TBMM Genel Kurulu'na sunması bekleniyor.

memur-ve-emekli-maas-zammi-belli-oldu-mu.jpeg

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

NTV’de yer alan habere göre, Yüzde 20 civarında beklenen enflasyon farkına asgari ücrette olduğu gibi refah payı eklenirken, SSK, Bağ-Kur emeklisine yaklaşık yüzde 30-35 zam bekleniyor.

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması, emekli aylıklarına refah payı eklenmesi ve kademeli zamma ilişkin teklif de hızlı bir şekilde yasalaşacak.

SEYYANEN ARTIŞ

Maaş zammında diğer seçenek de oransal olarak yükseltmek yerine seyyanen artış olup, en düşük memur maaşına 10 bin lira seviyesinde seyyanen artış yapıldığında aile yardımı dahil en düşük maaş 22 bin liraya çıkarılacak.

Memurlarda yukarıya doğru yapılacak artış da farklılaşacak. En düşük maaşın üzerinde ücreti olanlarda kademeli bir artış söz konusu olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.