MERAL AKŞENER, CHP ADAYINA DESTEK İSTEDİ

MERAL AKŞENER, CHP ADAYINA DESTEK İSTEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bilecik temasları kapsamında Pazaryeri ve Söğüt’ün ardından il merkezine geldi.

Tevfikbey Caddesi üzerinde CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar ve diğer partililer tarafından karşılanan Meral Akşener, esnaf ve vatandaşları selamladı. Akşener, CHP’nin seçim koordinasyon merkezini ziyaret ettikten sonra yürüyerek İYİ Parti il binasına geldi.

1-618.jpg

‘SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİRECEĞİZ’

Meral Akşener, burada düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP’yi hedef aldı. AK Parti iktidarının ve destekçisi MHP’nin yerel seçimleri ülkenin beka sorunu gibi göstermeye çalıştığını dile getiren Meral Akşener, “Savaşa değil seçime gireceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı kanadının Millet İttifakı’na yönelik ‘İllet ve zillet’ gibi kelimeler kullanmasına tepki gösteren Akşener, “İYİ Parti’nin 5 milyon oyu var, CHP’nin de 12 milyon. Siz bu kadar insanın oy verdiği partiler için bu kelimeleri nasıl kullanırsınız?” şeklinde konuştu.

‘IĞDIR İLE İLGİLİ TEDBİR ALINMALI’

Akşener, açıklamasının devamında HDP’nin Millet İttifakı içerisinde olduğuna yönelik söylemlere cevap verdi. AK Parti’nin HDP ile görüşmeler gerçekleştirdiğini iddia eden Akşener, Iğdır ve Ahlat’ta aday çıkarmayarak somut bir adım attıklarını ifade etti. Akşener, “Iğdır sınır şehrimiz. Ahlat Osmanlı devletinden itibaren sembolik değeri çok yüksek bir ilçemiz. Biz aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır'da 5 bin 500'e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili İYİ Parti'nin somut adımı.

2-624.jpg

Ahlat'ta MHP'den belediye başkanı seçilmiş daha sonra AK Parti'ye geçmiş Mümtaz Bey var. Orada da 745 oyumuz, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey'in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar" şeklinde konuştu.

CHP ADAYINA DESTEK İSTEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, basın toplantısının ardından balkona çıkarak dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. CHP’nin Belediye Başkan Adayı Semih Şahin’e destek isteyen Meral Akşener, “Başkan adayımıza ben kefilim. Seçildikten sonrada takipçisi olacağım” ifadesini kullandı.

Akşener daha sonra Osmaneli’ne doğru yola çıktı.

3-486.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum