Mescidin durumuyla ilgili yetkililerden açıklama

Mescidin durumuyla ilgili yetkililerden açıklama

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde bulunan mescidin ibadete kapatılıp depo

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde bulunan mescidin ibadete kapatılıp depo olarak kullanılmaya başlandığı iddiası açıklık getirildi.

İddiaya göre, Bozüyük Belediye Metristepe Kültür Merkezi'nde bir programa katılan vatandaş alt katta bulunan mescidi kullanmak istediğinde kapalı olduğunu gördü. Bunun vatandaş, “Birkaç yıl önce CHP'li Bilecik Belediyesi’nde de mescid kapatılmıştı, Bozüyük'te de mi aynı durum oldu acaba diye düşündük. Ama biz belediyemize bunu yakıştıramadık" şeklinde bir yaklaşım gösterdi.

“MESCİDİMİZ AÇIKTIR, AÇIK KALACAK”

Vatandaşın bu iddiası üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu’ndan konuyla ilgili bilgi alındı. Ali Şahinoğlu, “Belediye ana binamızda bulunan mescidimiz ibadetini yapmak isteyen çalışma arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza açıktır, açık kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde bulunan mescidin son durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu, şunları kaydetti:

“TAMİR EDİLDİKTEN SONRA SOSYAL MARKET OLUŞTURDUK”

“Metristepe Kültür Merkezinin bodrum katında bulunan mescidimiz, bir süre önce yan sokakta Türk Telekom tarafından yapılan bir kazı neticesinde atık su sıkıntısına maruz kaldı. Bu konuda arama ve çalışma yapıldıktan sonra sorun giderilince hemen akabindeki zaman diliminde maalesef 6 Şubat asrın felaketi depremi yaşandı ülkemizde. Bizde hayırsever Bozüyük halkının büyük teveccühü ile gelen yardımları tasnif edip, depolayıp deprem bölgemize gönderdik. Süreç devam ederken Bozüyük’ümüz de depremzede vatandaşlarımıza gönlünü, kapılarını ve evlerini açtı. Gelen gıda ve giyecek yardımları için depremzedelerin kolay ulaşabileceği ama göz önünde de olmayan (onları rencide etmemek için) bu mescid alanı tamir edildikten sonra bir sosyal market oluşturduk.

“BOZÜYÜK METRİSTEPE CAMİİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR”

Şunu da söylemek istiyorum, belediye ana binamızda bulunan mescidimiz, ibadetini yapmak isteyen çalışma arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza açıktır açıkta kalacaktır. Ayrıca 4 Eylül Sosyal ve Kültürel Tesisimizde bodrumda değil 2’nci katta çok güzel bir mescid ve abdesthanemiz mevcuttur. Bunun yanında başkanımızın göreve geldiği ilk andan itibaren tam destek verdiği; "Bozüyük Metristepe Camii" inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Caminin temel atma öncesindeki zemin hazırlığı çalışmaları Bozüyük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Selçuklu mimarisinin sekizgen çatılı ve iç hacmi olan çok güzel bir cami projesi oluşturduk. Kıymetli Bozüyük halkına saygı ve selamlarımızla." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.