"Mesleğe İlk Adım" etkinliği düzenlendi

"Mesleğe İlk Adım" etkinliği düzenlendi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Mesleğe İlk Adım Etkinliği” düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Mesleğe İlk Adım Etkinliği” düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

meslege-ilk-adim1.jpg

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Bayrak Kahraman’ın açılış konuşmasının ardından Hemşirelikte Liderlik Derneği Başkanı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Elif Gürsoy tarafından sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Elif Gürsoy, öğrencilerin sorularını cevaplayarak hemşirelikle ilgili bilgiler aktardı.

meslege-ilk-adim2.jpg

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın ve doğal afetlerin hemşirelik hizmetlerinin önemini ortaya çıkardığına dikkat çekti. Rektör Beydemir, "Yaşadığımız pandemi sürecinde hemşireler; diğer tüm sağlık ordusu gibi tedavi hizmetlerinde ön planda çalışırken toplum sağlığını koruma amaçlı, sağlığı geliştirici yönde de hizmet vermişlerdir. Aynı zamanda yaşadığımız doğal afetlerde toplumun ihtiyaçlarına yönelik tedavi, bakım, danışmanlık, eğitim gibi birçok uzmanlık alanıyla hemşireler sahada yer almıştır. Yüzde seksen düzeyde sağlık hizmeti uygulayıcılarının hemşireler olduğu gerçeği göz önüne alınarak bakıldığında daha sağlıklı bir toplum ve gelişen ekonomi için kilit sağlık çalışanlarının hemşireler olduğu dikkati çekmektedir.” ifadelerini kullandı.

meslege-ilk-adim3.jpgmeslege-ilk-adim4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.