MHP'DE FLAŞ İSTİFA

MHP'DE FLAŞ İSTİFA

MHP’den ayrılan Meral Akşener ve arkadaşlarının kurduğu İYİ Parti’ye geçmek için Osmaneli ilçesinde de MHP’den istifalar başladı. İYİ Partinin kuruluşundan bir gün sonra, Osmaneli’de MHP ilçe başkanlığı ve yıllarca ilçe yönetim kurulu üyeliği yapmış olan Orhan Dinç, MHP’den istifa ettiğini açıkladı.

MHP Osmaneli eski ilçe başkanı Orhan Dinç yaptığı açıklamada,

“Türk Milliyetçiliği Davasının Türk Siyasetindeki tek temsilcisi olan, Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş beyin kuruculuğunu yaptığı Ülkücülerin baba ocağı bildiği Milliyetçi Hareket Partisi’ne yıllarca hizmet etmiş bir üyesiyim.

Milliyetçi Hareket Partisini Türk Milletinin birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Dirliğinin temel taşı olarak bildiğimiz ve bu davaya gönülden inandığımız için yıllarca parti içerisinde yer aldım. Bugüne kadarki tek hedefimizi Rahmetli Başbuğumuzun bizlere gösterdiği Yıldızlar olarak belirlemiş, yolunu ve yönünü Turan Birliğine çevirmiş bir Ülkücü olarak Milliyetçi Hareket Partisinin bir neferi olarak hareket ettim. Adriyatik’ten Çin seddine kadar Türk Birliğini kendime hedef olarak seçmiş ve bu hedefe Milliyetçi Hareket Partisi ile varılacağına inanmış bir Türk Milliyetçisiyim. Türk Milletinin yıllardır basiretsiz, cesaretsiz ve kifayetsiz siyasilerin elinde ezilmesine gönlüm razı olmadığı için, Milliyetçi Hareket Partisinin tek başına iktidar olması yolunda nefes tüketmiş bir Milliyetçi neferim. Milliyetçi Hareket Partisinde geçen ömrüm boyunca bütün hedeflerim bu yönde oldu, bende bu hedeflere azim ve kararlılıkla yürümeye çalıştım.

Fakat Milliyetçi Hareket Partisinin tepe noktasını eline geçiren zihniyetin, Alparslan Türkeş Beyin bizlere öğrettiği doktrine, ideolojiye ve Türk Milliyetçiliği fikriyatına uymadığına, Başbuğumuzun bizlere hedef olarak gösterdiği Yıldızlara yürümekte tabanı ile uyum göstermediğine şahit olmaktayım. Bizlerin yıllardır Tek Başına MHP iktidarında Başbakan olarak görmek istediğimiz Genel Başkanın ne yazık ki bu konuda basiretsiz ve cesaretsiz çıkması beni büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Türk Milliyetçileri olarak bizler MHP’nin tek başına iktidar olmasını isterken, MHP Genel Başkanının iktidar olmaktan kaçtığını, mevcut iktidarın yan kuruluşu gibi hareket ettiğini gözlemlemekteyim. Yıllarımı verdiğim Türk Milliyetçiliği Davasının mevcut MHP Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticileri ile bir yere varamayacağını anlamış bulunmaktayım. Türk Milletinin selamete çıkmasının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Lider ülke olmasının tek koşulunun tek Başına MHP iktidarında olacağına inanmış ve bu uğurda mesai sarf etmiş bir Türk Milliyetçisi olarak, yıllardır kurduğum hayallerimi, ümitlerimi yok eden MHP Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticileri ile bundan sonra paylaşacak bir davamın, MHP Genel Merkezine çöreklenmiş olan bu zihniyetle kuracak hayallerimin olmadığını anlamış bulunmaktayım. Rahmetli Alparslan Türkeş Beyin kurmuş olduğu Milliyetçi Hareket Partisinde geçen yıllarımı ve vermiş olduğum emeklerimi helal ediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının ve Genel Merkez Yöneticilerinin ne Türk Milliyetçiliği davasına, ne Ülkücü Harekete, ne de Vatana ve Türk Milletine vereceği bir şey kalmadığına inandığımdan dolayı ve bundan sonra Meral Akşener hanımefendinin başkanlığında kurulmuş olan İYİ Partide siyaset yapmaya devam edeceğimi beyan ediyor, tüm bu sebeplerden dolayı MHP Osmaneli İlçe üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuna bildiriyorum. 

Yüce Allah Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun” dedi.  

Bu haber toplam 6084 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum