MHP’Lİ MECLİS ÜYESİ İYİ PARTİ’YE GEÇİYOR

MHP’Lİ MECLİS ÜYESİ İYİ PARTİ’YE GEÇİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, partisinden istifa ettiğini ve İYİ Parti’ye üyelik işlemlerini başlattığını açıkladı. Yılmaz, İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının ikinci birleşiminde ise İYİ Parti’ye ait sırada oturdu.   

İYİ Parti tarafından düzenlenen kahvaltıya katılmasının ardından ihraç istemiyle disipline sevk edilen Mehmet Yılmaz, aradan geçen zaman zarfında kendisinden savunma alınmadığını ve ihracına ilişkin herhangi bir işlemin gerçeklemediğini söyledi.

MHP’den istifa edişi ve İYİ Parti’ye geçişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mehmet Yılmaz, MHP’nin AK Parti ile kurduğu ittifaka karşı olmamakla beraber ittifakın yapılış şeklinin kendisini rahatsız ettiğini ifade etti. AK Parti ile MHP arasında esen sıcak rüzgarların gelinen süreçte milletvekilliği pazarlıklarına dönüştüğünü ve MHP’nin iktidar olma hedefinden uzaklaştığını iddia eden Yılmaz, “Siyasi partiler iktidar olabilmek için mücadele eder. Yoksa dernek olacaksınız başka faaliyetler yapacaksınız. İktidar hedefiniz yoksa siyaset yapmaya gerek yoktur. Biz baraj altında kaldık, milletvekili çıkaramadık ama bu ittifak anlayışı benim anlayışıma uygun değil. Bu şekilde ittifak yapılmasaydı ben partimden ayrılmazdım. Onun için seçim kuruluna istifamı verdim, İYİ Parti’ye üyelik formumu doldurdum. MHP’de siyaset yapan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” dedi.

Mehmet Yılmaz’ın İYİ Parti’ye geçiş işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Genel Meclisi’ndeki İYİ Parti sandalye sayısı ikiye yükselecek.

Hatırlanacağı üzere MHP’nin Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur’da MHP’den ayrılarak İYİ Parti’ye geçmişti.

mhpli-meclis-uyesi-iyi-partiye-geciyor2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum