Milletin Zaferi 7'nci yılında

Milletin Zaferi 7'nci yılında

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında gündüz Bilecik Şehitliği’nde başlayan program Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında gündüz Bilecik Şehitliği’nde başlayan program Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor.

1.jpg

Saat 19.00’da başlayan anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na karanfil bırakıldı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Ardından Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

2.jpg3.jpg

4.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Beylerbeyi Stadyumu’nda düzenlenen programda gerçekleştirdiği konuşma Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev ekrandan takip edildi.

erdogan-onusma.jpg

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, programın açılışında yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin 15 Temmuz hain darbe girişimine geçit vermeyerek milletimizin gücünün ve cesaretinin tüm dünyaya bir kez daha haykırıldığını ifade etti.

6.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılında hedefine emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye olduğunu aktaran Vali Kızılkaya, konuşmasında şunları kaydetti:

7.jpg

“7 yıl önce bugün, vatanımızın birlik ve beraberliğine kast ederek, kirli planlarını gerçekleştirmek isteyen hainlere aziz milletimiz canını ortaya koyarak en net cevabı vermiş ve vatanımıza sahip çıkmıştır.

Türk Milleti tarihin her sayfasına şan ve şerefle imzasını atmış cesur bir millettir. Bizi tanımayanlara, tarih nedir bilmeyenlere, kahramanlığımızdan ders almayanlara, tıpkı Sakarya’da, Çanakkale’de ve Anadolu’nun her köşesinde olduğu gibi milletimiz gücünü ve cesaretini 15 Temmuz gecesi göstermiştir.

8.jpg

Hain darbe girişimiyle, milletimizin üzerine bombalar yağdırarak diz çöktürmek isteyenlerin hesapları milli iradenin kahramanları sayesinde bozulmuştur.

Birinci Dünya savaşında yedi düvelin karşısında “Çanakkale Geçilmez” dediğimiz gibi, 7 sene önce bugün de “Türkiye Geçilmez” diyerek ilelebet sürecek beraberliğimizi tüm dünyaya haykırılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde adım attığımız Türkiye Yüzyılında artık darbeleri geride bırakarak hedefine emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye var.

Bu duygu ve düşüncelerle; 7 sene önce kara bir geceyi aydınlığa çeviren, söz konusu vatan olduğu zaman gerisinin teferruat olduğunu bizzat canlarıyla ispat eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birlik ve beraberliğimize güç katmasını temenni ediyor, şanlı kahramanlarımızı; şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Allah birliğimizi daim eylesin.” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılkaya’nın konuşmasının ardından kendisine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından Türk bayrağı takdim edildi.

9.jpg

Programın devamında Bursa Mehteran Bölüğü sahne aldı.

11.jpg

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Uzun tarafından “Öze Dönüş” konulu söyleşi gerçekleştirilirken, 15 Temmuz anma programı çeşitli etkinlikler ile saat 00:30’a kadar devam edecek. Daha sonra 15 Temmuz Saygı Nöbeti başlatılacak.

12.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum