MİLLİ DUYGULARA HAKARET SUÇUNDAN CEZA ALAN BELEDİYE BAŞKANI CHP'YE GEÇTİ

MİLLİ DUYGULARA HAKARET SUÇUNDAN CEZA ALAN BELEDİYE BAŞKANI CHP'YE GEÇTİ

15 Temmuz gecesi sela okuyan cami görevlisine müdahale etmek ve başkaca suçlarla yargılandığı davada 3 yıl 9 ay 14 gün hapis cezası alan İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, CHP’ye geçti.

Ödübek’e rozeti ilçede düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından takıldı. 

milli-duygulara-hakaret-sucundan-ceza-alan-belediye-baskani-chpye-gecti2.jpg

Hatırlanacağı üzere, FETÖ/PDY ihanet çetesi tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından İnhisar’da büyük bir skandal ortaya çıkmıştı. İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek’in darbe gecesi okunan selaya müdahale ettiği ve cami görevlisi ile arasında tartışma yaşandığı anlaşılmıştı. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Başkan Ödübek hakim karşısına çıkmış ve 'Milli duygulara hakaret ile görevli memura direnmek ve hakaret' suçlarından 3 yıl 9 ay 14 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Diğer yandan, 2014 yerel seçimlerinde MHP’den belediye başkanı seçilen Ayhan Ödübek, darbe gecesi yaşananların ardından partisinden istifa etmişti. 2 yılı aşkın bir zamandır bağımsız belediye başkanı olarak görev yapan Ödübek’in yeni partisi ise CHP oldu.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum