Miniklere çevre bilinci aşılandı

Miniklere çevre bilinci aşılandı

Bilecik Mor Mavi Eğitim Kurumları tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla Biosun Bilecik Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş. firmasına ziyaret gerçekleştirildi.

Bilecik Mor Mavi Eğitim Kurumları tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla Biosun Bilecik Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş. firmasına ziyaret gerçekleştirildi. Minik öğrenciler, geri dönüşüm, atık çeşitleri, ayrıştırılması, değerlendirilmesi ve çevre sağlığının korunarak nesillerimizin devamına aktarılması konusunda çeşitli etkinliklerle bilinçlendirildi. Ayrıca minikler tarafından dikilen fidanlarla küçük bir hatıra ormanı oluşturuldu.

miniklere-cevre-bilinci-asilandi.jpg

Etkinliğe katılan Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Zekiye Tekin ise çevrenin korunmasında en önemli adımların başında ise çevre bilincinin geldiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Çevrenin korunması konusunda en önemli adımlardan biri de toplumda çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Bu bilincin oluşturulması ve yaygınlaştırılması eğitimle mümkündür.

Geleceğin teminatı olan okul öncesi dönem evlatlarımızla bugün gerçekleştirilen Biosun Bilecik Entegre Katı Atık Tesisi ziyaretimizde geri dönüşüm, atık çeşitleri, ayrıştırılması, değerlendirilmesi ve çevre sağlığının korunarak nesillerimizin devamına aktarılması konusunda animasyon ve yapılan etkinliklerle aktarma fırsatı bulduk. Küçük elleri ile gelecekleri için dikmiş oldukları fidanları hatıra ormanına dönüştürdük.

“Çocuklar donmamış betonlar gibidir, üzerine ne düşse iz bırakır.” Bilinciyle geleceklerine dair fikirlerini pekiştirmesini sağladık. Bu hususta, Emeği geçen yüklenicimiz Biosun Bilecik Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş. ve İlimizin Önemli Eğitim Kurumlarından Olan Mor Mavi Eğitim Kurumlarına Teşekkür Ediyorum.” ifadelerini kullandı.

miniklere-cevre-bilinci-asilandi2.jpg

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.