Mobil kanser tarama aracı hizmete girdi

Mobil kanser tarama aracı hizmete girdi

Türkiye’de sadece 4 tane bulunan birisi ilimize tahsis edilen dijital mamografi cihazının yer aldığı mobil kanser tarama aracı hizmete alındı.

Türkiye’de sadece 4 tane bulunan ve birisi ilimize tahsis edilen dijital mamografi cihazının yer aldığı mobil kanser tarama aracı hizmete alındı.

Mobil kanser tarama aracının ilimize kazandırılmasında Bilecik Valiliği, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Bilecik TSO ortaklığının yanı sıra sanayi kuruluşlarından destek geldi. Yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki aracın tefrişatının tamamlanmasında Arslan Alüminyum, Ayde Alüminyum, Bien Seramik, Bilecik 2. OSB, Bozüyük, Osmaneli ve Pazaryeri OSB tarafından katkı sağlandı.

mobil-kanser-tarama-araci-hizmete-girdi1.jpg

Mobil kanser tarama aracı, İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle hizmete alındı. Açılışa, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, sağlık personeli ile diğer ilgililer katıldı.

‘KANSER HASTALIKLARINDA ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ ÖNEMLİ’

İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, törenin açılışında yaptığı konuşmada, kanser hastalıklarında erken teşhisin ve tedavinin önemine dikkat çekerek, “Kanser hastalığı günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup, kalp ve damar hastalıklarından sonra ölüm nedenleri arasında 2’nci sırada yer almaktadır. Kanser hastalıklarında en önemli nokta ise erken teşhis ve tedavidir” ifadesini kullandı.

mobil-kanser-tarama-araci-hizmete-girdi2.jpg

Geçtiğimiz sene içerisinde Türkiye genelinde 4 adet dijital mamografi cihazı alındığını ve bunlardan birisinin Bilecik’e tahsis edildiğini aktaran Müdür Damkacı, cihaz geldikten sonra aracın temin edilerek donanımlarının tamamlandığını aktardı. Müdür Damkacı, mobil kanser tarama aracının ilimize hizmete girme sürecinde destek olan ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

‘HEP BERABER EL ELE VERMENİN ÖRENEĞİNİ YAŞIYORUZ’

Vali Dr. Kemal Kızılkaya ise ilimize kazandırılan mobil kanser tarama aracının bir birlikteliğin göstergesi olduğuna işaret ederek, “Bugün devlet, millet, işadamı hep beraber el ele vermenin, işbirliğinin en güzel örneğini sizlerle birlikte yaşıyoruz. İlimize Mobil Kanser Tarama Aracını kandırmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

mobil-kanser-tarama-araci-hizmete-girdi3.jpg

Vali Kızılkaya ayrıca, sağlık çalışanlarına pandemi süresince gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ederek, “Kanserle mücadelede en önemli yöntem erken teşhis ve bu erken teşhisi sağlayabilmek adına bugün ilimizde Mobil Kanser Tarama Aracını hizmete almış bulunuyoruz. Ben emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara, paydaşlarımıza, iş adamlarımıza, sanayicilerimize canı yürekten teşekkür ediyorum daha birçok hizmetlerin verileceğinin, yapılacağının bir timsali, bir örneği olarak bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum, hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mobil kanser tarama aracının açılış kurdelası kesilerek paket takdiminde bulunuldu.

Tören, İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı’nın araç hakkında bilgi vermesi ile sona erdi.

mobil-kanser-tarama-araci-hizmete-girdi4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum