Mobil Müze ve Etnospor Federasyonu Etkinlik Tırı Geliyor

Mobil Müze ve Etnospor Federasyonu Etkinlik Tırı Geliyor

“Çanakkale Savaşları Mobil Müze Aracı” ile Dünya Etnospor Federasyonu “Etnospor Etkinlik Tırı” 26-27 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2. Geleneksel Bilim Şenliğinde Bilecik'e gelecek.

“Çanakkale Savaşları Mobil Müze Aracı” ile Dünya Etnospor Federasyonu “Etnospor Etkinlik Tırı” 26-27 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2. Geleneksel Bilim Şenliğinde Bilecik'e gelecek.

mobil-muze-ve-etnospor-federasyonu-etkinlik-tiri-geliyor.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin düzenlediği ve bu yıl ikincisinin kutlanacağı; savunma sanayisinden uzay teknolojilerine, eğitimden kültüre, spordan sanata, sağlıktan tarıma, bilimden turizme birçok alandaki gelişimlerin buluşacağı ve gelen ziyaretçilerin deneyimleyebileceği; 2 Bilim Şenliği 26-27 Ekim tarihlerinde başlayacak.

mobil-muze-ve-etnospor-federasyonu-etkinlik-tiri-geliyor2.jpg

Özel sektör başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımlarıyla düzenlenecek olan programda; Bilecik Valiliği himayelerinde Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Alan Başkanlığı “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Aracı” ile Dünya Etnospor Federasyonu “Etnospor Etkinlik Tırı”nın etkinlikleri ile Cumhuriyetin 100. yılı coşkusunu da aynı anda yer alacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilecik Merkez kampüsü içerisinde yapılacak 2. Bilim Şenliğine katılan ziyaretçiler etkinliklerde "Etnospor Etkinlik Tırı"nda; marş güreşi, okçuluk, ok savaşları, masa oyunları, çömlek oyunu, salıncak ile mangala gibi etkinliklerin yanı sıra İngiliz atlarında at binme deneyimi yaşayacaklar.

mobil-muze-ve-etnospor-federasyonu-etkinlik-tiri-geliyor4.jpg

Ayrıca “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” felsefesiyle; Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi gelen ziyaretçilerin yaşayabilmelerini sağlayacak. Ayrıca Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesine ait Gezici Kütüphane Otobüsü ile de bilim şenliğine katılım sağlayan çocuklar; otobüs içerisinde bulunan, akıl oyunları, yüz boyama etkinlikleri, resim atölyeleri, eğlenceli workshop etkinlikleri, oyun hamuru, boyama aktiviteleri ile doyasıya eğlenecekler.

Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan bütün vatandaşlara davette bulundu.

Serkan Bircan yaptığı açıklamada;

“Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 2. si düzenlenecek ve Cumhuriyetimizin 100. yılına tekabül eden bu özel ve güzel tarihte Bilim Şenliğine bizler de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu heyecana ve coşkuya; Çanakkale Alan Başkanlığı Çanakkale Savaşları Mobil Müze Aracı, Dünya Etnopor Federasyonu Etnospor Etkinlik Tırı ve Gezici Kütüphane Aracı ile ortak olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. 26-27 tarihleri arasında düzenlenecek birbirinden değerli etkinliklere tüm halkımızı davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

mobil-muze-ve-etnospor-federasyonu-etkinlik-tiri-geliyor5.jpg2.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.