MTA'dan Bilecik'i korkutan haber!

MTA'dan Bilecik'i korkutan haber!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Türkiye’deki en riskli deprem bölgelerinin yer aldığı diri fay hattı haritasını güncelledi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Türkiye’deki en riskli deprem bölgelerinin yer aldığı diri fay hattı haritasını güncelledi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, iller risklerine göre derecelerindirildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Bilecik ili birinci derece risk altında olan şehirler arasında gösterildi. Bilecik ile birlikte birinci derecede yer alan şehirler şu şekilde:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

Bahse konu araştırmaya göre, deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1071 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.