Mucize çocuklardan muhteşem gösteri

Mucize çocuklardan muhteşem gösteri

Bilecik Özel Eğitim ve Uygulama okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bilecik Özel Eğitim ve Uygulama okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla program düzenlendi.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı olmak üzere protokolden pek çok isim katıldı.

dsc-0082.jpg

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program Özel Eğitim Okul Müdürü Şener Yeni’nin konuşmasıyla devam etti.

Okul Müdürü Şener Yeni konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Belki görmüyor gözlerim,

Belki duymuyor kulaklarım,

Yürümüyor ayaklarım belki,

Belki benim de var hislerim.

Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, protokolün değerli üyeleri, basınımızın güzide temsilcileri, mucize çocuklarımızın kıymetli anne babaları ve bugün bizi yalnız bırakmayan değerli misafirlerimiz, hepiniz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle hazırlamış olduğumuz farkındalık programına hoş geldiniz.

dsc-0086.jpg

Geçen yıl yine buradaydık ve ben çocuklarımı mucize çocuklar olarak adlandırmıştım. Onların her biri ayrı bir mucizenin neferleri. Bizlerin hayatlarına sunulmuş birer armağan.

Bu geçen bir yıl içerisinde verdikleri savaşa yakinen şahit oldum. Ve gördüm ki onlar çok yol aldılar. Çok şey öğrenciler. Kendilerini çok geliştirdiler.

Peki, bizler bu bir yıl içerisinde farkındalığımızı ne kadar geliştirdik? Ne kadar hissettik, ne kadar gördük, ne kadar bildik?

Onlar vücutlarındaki engellere rağmen hayatlarını yaşayabilmek için ellerinden geleni gösterdiler. Peki, bizler zihinlerimizdeki engelleri ne kadar kaldırabildik?

Sevgili misafirlerimiz şunu asla unutmayalım, onların bizlerden çok beklentileri yok. Biraz sevgi, biraz ilgi, biraz şefkat, gerisini kendi mucizeleri halledecek zaten. Biliyoruz deniz dalgalı, hava puslu, yol çetin. Amaç gemiyi limana taşımak. Ve bizler biliyoruz ki o gemi o limana yanaşacak.

Bizler ve sizler mucize çocuklarımız etrafındaki tüm fertler, amacımız bir olmalı, amacımız tek olmalı, amacımız çocuklarımızın gelişimi olmalı. Çocuklarımızın kendini gerçekleştirme serüvenlerine bir yol açmak olmalı.

Çocuklarımızın bu eğitim faaliyetlerinde bizleri yalnız bırakmayan Valimiz Sayın Şefik Aygöl'e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Sami Akyol'a, Bilecik Orman İşletme Müdürümüz Sayın Tuncay Yakın'a kucak dolusu sevgiler sunuyorum.

Belki de hürmeti en çok hak edenler içimizde en çok yorulanlar en çok anlayışta bulunanlar, sevgili öğretmenlerimiz. Elleri öpülesi, yollarına güller saçılan öğretmenlerimiz. Mucize çocuklarımızın hayatlarına her gün bir çiçek ektiğiniz ve onların hayatlarına baharlar verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız iyi ki bizimlesiniz.

Mucize çocuklarımızın kıymetli anne babaları, sizlere hürmetimiz ve muhabbetimiz sonsuzdur. Bunu asla unutmayınız. Biliyoruz ki sizlerin de hayatları zor meşakkatli ve duygusal. Bizlerle beraber olduğunuz aynı yolu bizlerle yürüdüğünüz için teşekkür ederim. Herhangi bir gün değil her zaman sizlerin yanındayız.”

Okul Müdürü Yeni’nin konuşmasının ardından Özel Eğitim Okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı gösteriler izlendi.

dsc-0092.jpg

dsc-0109.jpg

dsc-0088.jpg

dsc-0104.jpgdsc-0112.jpg

dsc-0118.jpg

Program protokol üyelerinin stantları ziyaret etmesinin ardından sona erdi.

dsc-0138.jpgdsc-0154.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.