Müftü Erhun çağrı yaptı

Müftü Erhun çağrı yaptı

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Ramazan Bayramı’nda depremzede vatandaşlarımızın unutulmaması gerektiğini anımsatarak çağrıda bulundu.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Ramazan Bayramı’nda depremzede vatandaşlarımızın unutulmaması gerektiğini anımsatarak çağrıda bulundu. Müftü Erhun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bölgeye yönelik yardım kampanyalarını anımsatarak destek olunmasını istedi.

Müftü Erhun, “Vakfımızın “Türkiye İçin İyilik Vakti” kampanyasına destek olmak için DEPREM yazıp 5601’a SMS göndererek 25 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca vakfımızın online bağış sitesinden, şubelerden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağış yapabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan-ı Şerifin rahmet, mağfiret ve bereket ikliminde, ibadetlerimizle Rabbimize yaklaştığımız, iyiliklerimizle insanlığa umut olduğumuz müstesna zamanların ardından bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bizlere Ramazan’ı ihya etmeyi nasip eden ve Ramazan Bayram’ı sevincini yaşatan yüce Rabbimize hamdüsenalar olsun. İslam’ın barış, kardeşlik ve dayanışma çağrısını bizlere ulaştıran Sevgili Peygamberimize salât ve selam olsun.

Müslümanlar olarak hepimiz Ramazan’ın eğiten, şifa veren, tazeleyen günlerini yaşadık, gecelerini ihya etmeye çalıştık. İmsakın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi aldık. Kur’an’la, oruçla, fıtır sadakasıyla, zekâtla bedenimizi ve ruhumuzu arındırdık, Rabbimize yakınlaşmaya gayret gösterdik. Ramazan ayı boyunca hep birlikte irade eğitiminden geçtik; irademizi heva ve heveslerimizin, arzu ve isteklerimizin kölesi olmaktan kurtardık. Şimdi şükretme ve sevincimizi, neşemizi, huzurumuzu birbirimizle paylaşma zamanı.

Mübarek bir zamanın kutlu atmosferini idrak ettiğimiz bu günlerde unutmamamız gereken en önemli husus; Ramazan vesilesiyle yeniden kuşandığımız kulluk şuurunu, ibadet bilincini, sorumluluk duygusunu, merhamet ahlakını, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kimsesizlerin kimsesi olma gibi bizi biz yapan değerlerimizi aynı azim ve kararlılıkla devam ettirmektir. Ramazanın bereketini ve bayramın güzelliğini bütün bir hayata taşımaktır. Zira buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.

6 Şubatta milletçe büyük bir sınavdan geçtik. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 11 ilimizde depremden etkilenen vatandaşlarımız ya çadırlarda kalıyorlar ya da ülkemizin muhtelif yerlerine göç ederek zorlu şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar.

Bilindiği gibi ülkemizde depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyaları devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız tüm felaketlerde olduğu gibi asrın felaketinde de tüm varlığını ortaya koyarak depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu gayret ve iyilik seferberliğinin devam etmesi için sizleri vakfımıza bağışta bulunmaya çağırıyorum. Sizler de afetzede kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek ve Vakfımızın “Türkiye İçin İyilik Vakti” kampanyasına destek olmak için DEPREM yazıp 5601’a SMS göndererek 25 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca vakfımızın online bağış sitesinden, şubelerden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağış yapabilirsiniz.

Bayramı, insanlık adına yaşayalım. Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz yeni sevinçlerin toprağı olsun. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi; mutluluğumuz dünyanın dört bir yanındaki acılara teselliler sunsun. Yeryüzünde iyilikler egemen olsun! Bayramınız mübarek olsun!

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, kudret ve keremiyle mahzun gönüllere inşirah, yaralı yüreklere şifa vermesini, rahmet ve ihsanıyla zorluklarımızı kolay kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 729 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.