Müftü Hoca, gençlere seslendi

Müftü Hoca, gençlere seslendi

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, İlim Yayma Cemiyeti Bilecik Şubesi Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya geldi.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, İlim Yayma Cemiyeti Bilecik Şubesi Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya geldi.

muftu-hoca-genclere-seslendi1.jpg

Gençlere önemli nasihatlerde bulunan Müftü Ali Erhun, İslam dinini bilmenin yeterli olmayacağını ve uygulamak gerektiğini ifade ederek, “Bilmek güzeldir ama yeterli değildir. İslam, bilmek ve bildiğini uygulamaktır. İçkinin ve zinanın haram olduğunu herkes bilir ama yaşamaz. İslam bilmenin yanında ameli yani uygulamayı da yerine getirmektir. İlim öğrenmekteki amaç onu yaşamaktır." dedi

Çağımızda dindar bir genç olmanın zorluğuna değinen Müftü Ali Erhun, “Şu asırda Allah’a iman etmiş ve emirlerine sımsıkı sarılmış, Peygamberine iman etmiş ve sünnetine ittiba etmiş, İslam’ın emirlerini yerine getirmiş ve yasaklarından kaçınmış gençler, bu çağın evliyalarıdır.” diye konuştu. 

muftu-hoca-genclere-seslendi2.jpg

Ashab-ı Kehf’in kıssasını örnek veren Müftü Erhun, insanda kalıcı olan şeyin iman olduğunu aktararak şunları kaydetti: “İman, sahibini her zaman yaşatır. Onlarca asır sonra Ashab-ı Kehf’i tekrar tekrar anıyoruz. Hayatlarından dersler çıkarıyoruz. Çünkü iman adeta insanı ölümsüzleştiriyor. Bizler, asrın kirliliğine rağmen Rabbimize verdiğimiz söze sadık kalacağız. İmanımıza ve ahdimize sadık kalacağız. Çağın çirkefliğine, kirliliğine teslim olmadan imanımızla yaşayacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

muftu-hoca-genclere-seslendi3.jpg

Müftü Ali Erhun, günahta ısrarcı olmanın sakıncalarına değinerek “Gençler! Asıl mesele, insan kalabilmektir. Bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz günahlara ısrarcı olup inat etmemektir. Adem aleyhisselam gibi günahının farkına varıp hemen tövbe etmektir. İnsan kalabilmek için Adem’in yolunu takip etmek gerek. İnsan kalabilmek için inançlı kalmak gerek. Dünyevi arzuları elinin tersiyle itip Rabbimizin rızasını amaç edinmek gerek.” diyerek sözlerine son verdi. 

Öte yandan, İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdu Bilecik Şube Başkanı Kadir Urfanlı tarafından öğrenciler adına Müftü Erhun’a hediye takdim edildi. 

muftu-hoca-genclere-seslendi4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum